Cele mai citite
 


Teleorman: A crescut numărul beneficiarilor de carduri europene de sănătate
marţi, 17 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 120 de teleormăneni au solicitat în aprilie la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate eliberarea unui card european de sănătate, numărul fiind în creştere faţă de aceeaşi lună a anului trecut.
Purtătorul de cuvânt al CJAS Teleorman, Mihaela Popa, a declarat luni pentru AGERPRES că în primele patru luni din acest an au fost eliberate circa 380 de carduri europene, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut au fost eliberate 330.
Potrivit sursei citate, în lunile de vară se aşteaptă o creştere semnificativă a solicitărilor pentru acest card, în condiţiile în care vor fi mai multe persoane care merg în concediu de odihnă.
În 2010, la CJAS Teleorman s-au eliberat aproximativ 1.250 de carduri de sănătate, din care 580 în intervalul iunie - august.
De servicii de urgenţă în statele Uniunii Europene, pe baza cardului european de sănătate, au beneficiat efectiv mai mulţi teleormăneni, suma totală decontată în anii 2009 - 2010 fiind de peste 34.900 de lei.
Cardul european de asigurări de sănătate le oferă asiguraţilor dreptul de a beneficia de servicii în caz de urgenţă pe perioada şederii temporare într-o ţară a UE, valabilitatea lui fiind de şase luni. AGERPRES/(AS - Ştefan Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Teleorman: Controalele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate s-au soldat cu imputarea a circa 70.900 de lei Cele aproximativ 170 de controale efectuate pe parcursul anului trecut de specialiştii de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman s-au soldat cu imputarea a circa 70.900 de lei unor furnizori de servicii medicale.
Suceava: 5,2 milioane de lei - costul serviciilor medicale din străinătate, decontate de CJAS Suma decontată de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava, în 2013, pentru servicii medicale contractate în străinătate a fost de peste 5,2 milioane de lei, de trei ori mai mare decât aceea din anul precedent, a declarat presei joi directorul CJAS Suceava, Adela Băişanu.
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
Mehedinţi: Peste 3,8 milioane lei decontaţi de CJAS pentru servicii medicale efectuate în străinătate de asiguraţi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a decontat în străinătate în 2015 facturi emise de unităţi spitaliceşti în valoare de 3.895.000 lei, a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Radu Barbu.
Mehedinţi: Aproximativ 500 de cereri pentru eliberarea de dispozitive medicale, onorate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a reuşit rezolvarea a 496 de cereri depuse de asiguraţi pentru aprobarea achiziţiei gratuite de dispozitive medicale, a declarat miercuri pentru AGERPRES preşedintele instituţiei, Ion Mîţu.