Cele mai citite
 


Peste 1000 de bucuresteni s-au testat gratuit de astm in acest weekend
marţi, 17 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Peste 1000 de persoane si-au testat, in mod gratuit, capacitatea pulmonara, sambata si duminica, in cortul din Parcului Tineretului din Bucuresti. Evenimentul face parte din campania nationala de testare si educare organizata in perioada 2-15 mai de Societatea Romana de Pneumologie, cu sprijinul AstraZeneca, intitulata „Tu poti avea astm. Astmul nu te are pe tine. Astmul poate fi controlat!”.

 “Dintre cei 1045 de pacienti testati, 271 au fost depistati cu probleme respiratorii. Astfel 186 de pacienti au fost diagnosticati cu disfunctie ventilatorie obstructiva, 17 de pacienti sufera de disfunctie ventilatorie restrictiva iar 58 dintre ei au disfunctie ventilatorie mixta”, precizeaza Prof. Dr. Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie.
 
De asemenea, site-ul campaniei, www.invingeastmul.ro a fost accesat, in aceste doua saptamani, de 6198 vizitatori unici. Dintre acestia, peste 90 de procente au accesat butonul de testare a astmului iar 6192 (99,9%) au folosit o aplicatie care le permite sa localizeze cel mai apropiat cabinet de pneumologie si sa intre in legatura cu medicul respectiv.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 1.000 de bucureşteni s-au testat gratuit de astm în weekend Peste 1.000 de persoane şi-au testat, în mod gratuit, capacitatea pulmonară sâmbătă şi duminică în cortul din Parcul Tineretului din Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă al Societăţii Române de Pneumologie transmis luni AGERPRES.
Numărul cazurilor de astm la copii, în creştere Astmul este una dintre cele mai frecvente afecţiuni cronice din întreaga lume, a subliniat luni într-o conferinţă de presă prof. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, cu prilejul marcării Zilei Mondiale a Astmului.
Dr. Florin Mihălţan: În România, se estimează că sunt între 800.000 şi 1.000.000 de cazuri de astm În România se estimează că sunt între 800.000 şi 1.000.000 de cazuri de astm, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Florin Mihălţan.
Mihălţan (Societatea Română de Pneumologie): 14% din persoanele de peste 40 de ani au boli obstructive (BPOC, astm) Dintre persoanele peste 40 de ani din România 14% au boli obstructive (BPOC, astm), a declarat vineri profesor dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, cu prilejul celei de-a patra ediţii a Conferinţei Managementul Bolilor Pulmonare.
Pe 16 şi 17 mai, bucureştenii se pot testa gratuit pentru astm Bucureştenii se pot testa gratuit pentru astm (spirometrii) în zilele de 16 şi 17 mai, între orele 9,30 - 16,30, în zona Cafeneaua Actorilor din Parcul Tineretului, în cadrul unei campanii derulate de Societatea Română de Pneumologie cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului.
Teste gratuite pentru astm, până la sfârşitul anului, în 150 de spitale şi policlinici de specialitate Societatea Română de Pneumologie organizează testări gratuite pentru depistarea astmului, în cadrul campaniei 'Astmul poate fi controlat!', se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri.