Cele mai citite
 


Austria va avea o lege a transparenţei listelor de aşteptare pentru operaţii
miercuri, 18 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oftalmologie
 

Guvernul austriac a aprobat marţi o lege ce prevede publicarea pe internet a listelor de aşteptare pentru operaţiile programate în spitale, relatează postul de radio naţional.

Ministrul sănătăţii, social-democratul Alois Stöger, a reacţionat astfel la criticile privind existenţa unei asistenţe medicale "cu două clase", în care pacienţii cu asigurări private sunt favorizaţi la programarea operaţiilor.

Cancelarul Werner Faymann a salutat măsura, apreciind că ea va duce la creşterea transparenţei într-un domeniu în care oamenii au îndoieli privind tratarea lor în mod egal.

Conform viitoarei legi, spitalele din Austria vor fi obligate să asigure un management transparent al operaţiilor. Lista de aşteptare va cuprinde intervenţiile programate în specialităţile oftalmologie, ortopedie, neurochirurgie. Ea va fi publicată pe internet, însă cu respectarea protecţiei datelor personale. Scopul este cunoaşterea duratei de aşteptare într-un spital pentru o anumită intervenţie chirurgicală. Prin această lege, nu va mai fi posibilă tratarea preferenţială a anumitor pacienţi, afirmă iniţiatorii ei.

Potrivit ministrului sănătăţii, legea va fi aprobată de parlament în această vară şi va intra în vigoare anul viitor.AGERPRES/(Irina Cristea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Intervenţie chirurgicală salvatoare, cu refacere de os, la un pacient cu cancer osos O echipă pluridisciplinară de medici ai Clinicii de Chirurgie Vasculară - Departamentul de Microchirurgie Reconstructivă şi ai Clinicii de Ortopedie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara au realizat o intervenţie chirurgicală complexă de reconstrucţie a membrului superior.
Prima intervenţie chirurgicală pro bono la Spitalul Euroclinic la un tânăr cu o tumoră la baza craniului de 8 cm O primă intervenţie chirurgicală dintr-un program de operaţii pro bono pe care Reţeaua Regina Maria le are în vedere la Spitalul Euroclinic a fost realizată la un pacient diagnosticat cu craniofaringiom recidivant gigant de 8 centimetri.
Braşov: Prima intervenţie chirurgicală de reconstrucţie mamară realizată la SCJU Prima intervenţie chirurgicală de reconstrucţie mamară finanţată integral de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate s-a efectuat miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, în cadrul subprogramului de reconstrucţie mamară, parte a programului naţional de oncologie.
Gemeni siamezi separaţi în urma unei operaţii la care au participat 25 de medici O echipă formată din 25 de medici saudiţi, printre care şi ministrul sănătăţii de la Riad, a reuşit să despartă cu succes doi gemeni siamezi iordanieni, uniţi în zona abdominală, în urma unei operaţii ce a avut loc la o clinică din capitala saudită, informează vineri AFP.
ŞTIINŢÃ: Intervenţie chirurgicală in utero în premieră în România O operaţie de hidrotorax fetal bilateral tratat in utero a fost realizată în premieră în România, la Maternitatea Regina Maria, în martie 2012, după ce o femeie aflata în cea de-a 29-a săptămână de sarcină, la o ecografie de rutină, a aflat că bebeluşul ei este foarte bolnav. Medicul ei curant a sfătuit-o...
Drogurile legale vor fi interzise prin lege în Austria Viena, 29 sep - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Indiferent dacă se numesc Lava Red sau Monkeys go bananas - în magazinele de profil există o mare varietate de stupefiante legale disponibile cumpărătorului.