Cele mai citite
 


Bill Gates: Vaccinarea trebuie să devină o prioritate pentru salvarea a 10 milioane de vieţi până în 2020
miercuri, 18 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bill Gates, cofondatorul Microsoft şi unul dintre cei mai mari filantropi ai planetei, le-a cerut marţi liderilor mondiali să facă din campaniile de vaccinare o prioritate pentru 'salvarea a 10 milioane de vieţi' până în 2020, relatează AFP.
În cadrul unui discurs rostit la cea de-a 64-a Adunare anuală a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, care reuneşte la Geneva până la 24 mai circa 60 de miniştri, precum şi peste 1.800 de delegaţi reprezentându-i pe cei 193 de membri ai OMS, Bill Gates şi-a prezentat 'viziunea' pentru viitor.

Adresându-se ţărilor donatoare, el le-a cerut să investească mai mult în vaccinuri şi în imunizări, chiar dacă 'se confruntă cu crize bugetare'.

'Sisteme de imunizare eficiente vor pune capăt poliomielitei şi vor permite tuturor copiilor să profite de binefacerile a cinci sau şase noi vaccinuri', a dat asigurări Bill Gates.

'Vom putea salva patru milioane de vieţi până în 2015 şi 10 milioane de vieţi până în 2020', a afirmat copreşedintele Fundaţiei Bill şi Melinda Gates.

Estimând că un leadership /conducere/ este 'esenţial' pentru realizarea viziunii sale, Bill Gates a anunţat că din 2012, fundaţia sa va oferi un premiu persoanei sau organizaţiei care va aduce o contribuţie inovatoare şi exclusivă în următorul deceniu, pe care l-a numit 'deceniu vaccinurilor'.

Adresându-se membrilor Adunării, el a insistat ca vaccinurile să fie în centrul sistemelor lor de sănătate şi le-a cerut acestora să se asigure că toţi copii au acces la vaccinurile existente.

Bill Gates a lăudat autorităţile din India şi Nigeria, care au crescut rata de imunizare în ţările lor. El a salutat de asemenea succesul înregistrat de noul vaccin împotriva meningitei A, administrat în Burkina Faso, Mali şi Niger în decembrie anul trecut.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Vaccinarea în România - între realitate și prejudecată Vaccinarea este, evident, cea mai importantă măsură de prevenire și eliminare a multor boli transmisibile. Cu toate acestea, subiectul vaccinării naște multe discuții, atât pentru opinia publică cât și pentru lumea medicală. Prinși între informații contradictorii, oamenii se găsesc tot mai des în...
Comunicat de presă - Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie 2013 Dezbatere în Senat: Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă includerea vaccinului pneumococic conjugat în programele naţionale de imunizare în lumea întreagă
MAE: OMS recomandă vaccinarea celor care călătoresc în anumite state din Africa şi Asia Organizaţia mondială a Sănătăţii (OMS) a emis o recomandare de vaccinare cu o doză de vaccin polio inactiv (VPI) a tuturor persoanelor care călătoresc pe termen scurt sau lung în Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia şi Siria, informează un comunicat...
MAE: OMS recomandă vaccinarea persoanelor care călătoresc în state afectate de virusurile poliomielitei Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis o recomandare de vaccinare, cel puţin pentru următoarele 12 luni, cu o doză de vaccin polio inactiv, a tuturor persoanelor care călătoresc pe termen scurt sau lung în Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia...
Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare şi se va desfăşura până în februarie 2011, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, marţi, într-o conferinţă de presă.