Cele mai citite
 


Botoşani: Amendă aplicată în cazul permiselor pentru orbi
miercuri, 18 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat de 54 de ani din municipiul Botoşani a fost sancţionat cu o amendă administrativă, de 1.000 de lei, după ce a fost depistat având, în acelaşi timp, atât permis de conducere, cât şi certificat de persoană cu handicap.
Dumitru Cojocaru a fost identificat în urma unei verificări încrucişate, dispuse în urmă cu un an de prefectul Cristian Roman, privind toate persoanele posesoare de permis de conducere şi care suferă de dizabilităţi incompatibile cu calitatea de conducător auto.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, procurorul Aurel Simion, Dumitru Cojocaru a făcut obiectul unei cercetări penale pentru uz de fals, pentru că a obţinut permisul de conducere categoria B "pe baza unor documente care s-au dovedit a fi necorespunzătoare realităţii".
"În cursul cercetărilor s-a dovedit că acesta suferă de afecţiuni incompatibile cu calitatea de conducător auto. Având în vedere faptul că acesta nu posedă autoturism şi nu a condus după obţinerea permisului de conducere vreun autoturism, în cauză s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală şi aplicarea unei amenzi administrative", a afirmat Simion.
Procurorii continuă cercetările în cazul cadrelor medicale care au eliberat documentele, disjungând dosarul în care a fost cercetat Dumitru Cojocaru.
Acesta este singurul caz înregistrat de procurorii botoşăneni după scandalul permiselor pentru nevăzători.
În luna aprilie a anului trecut, o verificare dispusă de prefectul Cristian Roman a arătat că 486 de persoane cu handicap din judeţul Botoşani deţin permis de conducere, deşi afecţiunile de care suferă le fac incompatibile cu calitatea de conducător auto.
Datele au fost obţinute în urma unor verificări încrucişate a persoanelor cu handicap şi a posesorilor de permis de conducere.
Ancheta arăta că printre posesorii dreptului de a conduce se află nevăzători cu gradul I şi II de handicap, persoane cu handicap psihic sau mental, dar şi persoane cu deficiente de auz.
Astfel, 123 de persoane nevăzătoare încadrate în gradul II de handicap şi 33 în gradul I de handicap sunt posesoare de permise de conducere. De asemenea, 19 persoane cu handicap psihic accentuat şi şapte cu handicap mental grav sunt şoferi, deşi nu au acest drept.
În urma acţiunii de verificare, Serviciul Poliţiei Rutiere a ridicat 52 de permise de conducere de la persoane cu handicap. AGERPRES/ (A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Deputatul PNL Cristian Roman propune acordarea de scutere electrice gratuite persoanelor cu handicap locomotor Botoşani, 1 mar/ Agerpres/- Persoanele cu handicap locomotor grav ar putea beneficia gratuit, la cerere, de un scuter electric special, potrivit unui proiect de lege iniţiat de deputaţii PNL Cristian Constantin Roman şi Claudia Boghicevici.
Botoşani: Persoane cu handicap cu permis de conducere şi permis de port-armă Prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, a solicitat, marţi, Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) suspendarea permiselor de conducere şi a permiselor de port-armă deţinute de câteva sute persoane cu handicap.
Botoşani: Mai multe persoane au fost amendate pentru că au fumat în curtea Spitalului Judeţean şi a unui liceu Mai multe persoane au fost amendate, marţi, de jandarmi, ca urmare a faptului că au fumat în curtea unui Spitalului Judeţean şi a unui liceu din Botoşani, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ).
Botoşani: Zeci de persoane cu handicap, trimise la reevaluare Zeci de persoane din judeţul Botoşani, care beneficiază de indemnizaţii de handicap, vor trebui să fie reevaluate, în urma unor verificări efectuate de o comisie formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Inspectoratului...
Botoşani: Prefectul cere Ministerului Sănătăţii o verificare a activităţii DSP, după scandalul neautorizării Sanatoriului Podriga Botoşani, 3 iun/ Agerpres/- Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, a solicitat ministrului Sănătăţii să dispună o anchetă la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) în urma scandalului legat de neautorizarea sanitară a Sanatoriului Podriga.
CNCD, amenzi pentru Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit miercuri în şedinţa de soluţionare a petiţiilor, a decis aplicarea unor amenzi, Ministerului Sănătăţii - 2.000 lei - şi Ministerului Muncii - 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la drepturile...