Cele mai citite
 


Brăila: Microscop chirurgical tip Vario 700, la Spitalul Judeţean de Urgenţă
miercuri, 18 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un microscop tip Vario 700, în valoare de aproximativ 250.000 de euro, aparat ultramodern folosit în neurochirurgie şi chirurgie, va fi achiziţionat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, după cum a declarat marţi preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
'Vom achiziţiona un aparat Vario 700, ca şi model, dar nu neapărat din această gamă, care ne va rezolva problema neurochirurgiei şi microchirurgiei. Discutăm aici de mâini şi picioare tăiate şi refacerea zonei respective. Este un aparat ultraperformant, în jur de 250.000 de euro, iar finanţarea o vom suporta o jumătate de la CJ şi o jumătate de la Spitalul Judeţean', a declarat Stancu pentru AGERPRES.
Microchirurgia este o tehnică ce facilitează realizarea unor operaţii, care ar fi imposibil de făcut cu ochiul liber, ţesuturile fiind manipulate cu ajutorul unor instrumente speciale sub microscopul operator.
CJ Brăila are în plan să doteze Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila şi cu Laser Argon pentru tratamentul retinopatiei diabetice, aparat ultraperformant care poate costa până la 100.000 de euro.
Pentru tratarea retinopatiei diabetice, tulburare de vedere care poate duce chiar şi la orbire, medicul oftalmolog utilizează laserul cu argon - gaz rar, folosit şi în medicină - pentru a distruge şi îndepărta ţesuturile retiniene nealimentate cu oxigen în afara zonei centrale a retinei.
Proiectul de achiziţionare a Laserului Argon vine după ce, pe 10 aprilie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a fost inaugurat Centrul judeţean de tratament complet al glaucomului, investiţie în valoare de peste 200.000 de euro, realizată în exclusivitate din bugetul CJ Brăila, dotările pentru diagnosticarea şi tratarea glaucomului fiind la nivelul anului 2011. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Laser Argon pentru tratarea retinopatiei diabetice, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va fi dotat cu Laser Argon pentru tratamentul retinopatiei diabetice, aparat ultraperformant care poate costa până la 100.000 de euro, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Blocul Operator de la Spitalul Judeţean va fi dotat cu aparatură în valoare de peste 10 milioane de lei Blocul Operator din Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va fi dotat cu aparatură în valoare de peste 10 milioane de lei, potrivit anunţului lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, termenul de depunere a ofertelor fiind 31 iulie 2015.
Brăila: A fost inaugurat unicul centru de tratament complet al glaucomului din ţară Unicul centru de tratament complet al glaucomului din ţară, amenajat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, a fost inaugurat duminică, în prezenţa vicepreşedintelui Societăţii Naţionale de Glaucom, Gabriel Ştefan.
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţă a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti, potrivit unei situaţii făcute publice de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.
Brăila: Preşedintele CJ vrea să angajeze 50 de doctori tineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a anunţat public că vrea să angajeze 50 de doctori tineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, motiv pentru care a început tratativele cu mai multe spitale din Bucureşti.
Brăila: A fost finalizată Secţia de Balneofizioterapie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Secţia de Balneofizioterapie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, investiţie de peste 1,3 milioane de lei, este gata, iar în perioada următoare se fac demersuri pentru ca aceasta să devină secţie clinică, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.