Cele mai citite
 


Camera Deputaţilor: Fostele cadre militare active îndepărtate abuziv primesc reparaţii morale şi materiale
miercuri, 18 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputaţii au adoptat, marţi, un proiect de lege prin care fostele cadrelor militare active îndepărtate abuziv din armată după 23 august 1944 vor primi reparaţii morale şi materiale.
Comisii ale Ministerului Apărării Naţionale vor stabili calitatea de cadru militar activ îndepărtat abuziv din armată în perioada 23 august 1944 - 31 decembrie 1961.
Legea prevede că, la propunerea comisiilor, fostele cadre militare pot fi înaintate în grad. De asemenea, acestora li se acordă o indemnizaţie reparatorie lunară, calculată prin aplicarea unui coeficient de 0,5 la salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat aferent anului pentru care se face plata, începând cu luna următoare obţinerii calităţii de cadru militar activ îndepărtat abuziv din armată.
Plata acestor drepturi se efectuează de către structurile financiar-contabile ale Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului Administraţiei şi Internelor pe baza hotărârilor pronunţate de comisii.
În plus, fostele cadre militare, care nu au calitatea de veterani de război, beneficiază de asistenţă medicală gratuită în toate instituţiile medicale civile de stat sau militare şi de medicamente gratuite, atât pe perioada tratamentelor ambulatorii, cât şi pe timpul spitalizării, precum şi de scutirea de la plata abonamentelor de telefon şi de radioteleviziune.
Camera Deputaţilor este for decizional cu privire la acest proiect legislativ, care a fost adoptat de Senat anul trecut. AGERPRES/(AS - Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cameră: Orele suplimentare efectuate de personalul care a acordat asistenţă medicală victimelor de la Colectiv, plătite Camera Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege referitor la modificarea ordonanţei privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice în acest an, care stipulează ca orele suplimentare efectuate de personalul implicat în acordarea asistenţei medicale victimelor tragediei de la clubul...
Proiect privind utilizarea unei aeronave a MAI pentru asistenţă medicală de urgenţă, adoptat de deputaţi Deputaţii au adoptat, miercuri, un proiect de lege care vizează aprobarea unor măsuri privind operarea unei aeronave aflate în proprietatea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), astfel încât aceasta să fie utilizată în misiuni de asistenţă medicală publică de urgenţă.
Cameră: Proiect privind asigurarea de fonduri pentru acordarea de ajutoare statelor cu care se încheie acorduri, adoptat Deputaţii au adoptat miercuri un proiect de lege care prevede că Ministerul Sănătăţii, ministerele şi instituţiile cu reţea sanitară proprie pot asigura fonduri pentru acordarea de ajutoare umanitare statelor cu care România încheie acorduri, înţelegeri, convenţii de colaborare în acest sens.
Proiect de lege pentru stimularea natalităţii, depus la Parlament Deputatul social-democrat Tamara Ciofu a depus marţi la Parlament o iniţiativă legislativă pentru stimularea natalităţii, care oferă posibilitatea unităţilor administrativ-teritoriale să acorde părinţilor o indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani, pe lângă cea asigurată...
Camera Deputaţilor: Proiect de lege depus de parlamentarii liberali privind activitatea de prevenţie în sănătate Parlamentarii liberali au depus miercuri la Camera Deputaţilor un proiect de lege prin care activitatea de prevenţie în sănătate să devină obligatorie prin programe cu finanţare bugetară aprobată de Parlament, bazată pe o strategie naţională pe termen lung.
Botoşani: Proiect de lege privind stimularea natalităţii, iniţiat de deputatul PSD Tamara Ciofu Deputatul social-democrat Tamara Ciofu a depus, marţi, în Parlament un proiect de lege privind stimularea natalităţii în România prin implicarea directă a autorităţilor locale.