Cele mai citite
 


Ciclism: 26 de persoane, între care 7 britanici, arestate în Spania, într-o operaţie antidoping
miercuri, 18 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În cadrul unei operaţiuni desfăşurate în Spania contra unei reţele de substanţe dopante şi medicamente falsificate au fost arestate 26 de persoane, între care directorul unui club de ciclism şi 7 britanici, a anunţat poliţia spaniolă într-un comunicat.
Este vorba de "cea mai mare organizaţie internaţională care acţionează în Spania pentru traficul ilegal de medicamente, hormoni de creştere şi substanţe dopante", potrivit poliţiei, care a arătat că a sechestrat 700.000 doze de produse farmaceutice ilegale şi 10.000 de fiole de hormoni de creştere.
Arestările au fost operate la Madrid, în Andaluzia (sud) şi în estul Spaniei.
"Directorul general al unei echipe cicliste de veterani cunoscută, care numără în rândurile ei foşti campioni mondiali şi ai Europei" a fost arestat "în momentul în care primea o importantă canditate de epoetină alpha, o substanţă cunoscută sub numele de EPO". Pe de altă parte, în timpul a 2 percheziţii "a fost capturată o importantă cantitate de produse dopante şi anabolizante", a precizat, de asemenea, poliţia.
A fost, totodată, dezmembrat un laborator în care este fabricată şi condiţionată producţia de hormoni de creştere (HGH şi HGC), în vederea comercializării pe internet.
În fine, reţeaua se dedica "traficului internaţional de medicamente falsificate, în principal destinate să combată disfuncţionalităţile de erecţie". AGERPRES (Lucian Oprea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spania: Victimele talidomidei cer daune în valoare de 204 milioane de euro Victimele talidomidei cer daune de 204 milioane de euro în cadrul procesului care începe luni la Madrid împotriva companiei farmaceutice Grünenthal, care a fabricat medicamentul, indicat fiind în anii 50 pentru greţurile resimţite de femeile însărcinate. Medicamentul a provocat malformaţii grave la membrele...
Spania: Intră în vigoare coplata farmaceutică în spitale, neaplicată însă de niciun executiv regional Măsura coplăţii farmaceutice în spitale pentru pacienţii neinternaţi, dar care suferă de boli grave sau cronice intră în vigoare marţi, 1 octombrie, însă aceasta nu va fi aplicată de niciunul dintre guvernele regionale ale celor 17 comunităţi autonome spaniole, care au competenţe extinse în sănătate...
Ciclism: Oscar Freire a părăsit Turul Elveţiei, pentru a se opera la sinusuri Ciclistul spaniol Oscar Freire a părăsit Turul Elveţiei, pentru a se opera la sinusuri, a anunţat marţi echipa sa, Rabobank.
Spania: O panameză a ascuns cocaina în implanturile mamare Madrid, 12 dec /Agerpres/- Poliţia spaniolă a arestat o femeie panameză care a încercat să introducă în Spania peste o jumătate de kilogram de cocaină ascunsă în implanturile sale mamare, scrie cotidianul El Pais în ediţia sa de miercuri.
(Corespondenţă) Măsurile restrictive din sănătate, pentru economii de 7 miliarde de euro, stârnesc controverse în Spania Madrid, 11 sep - Corespondentul Agerpres, Ruxandra Constantinescu, transmite: Actuala reformă a sistemului public de sănătate din Spania /care prevede, între altele, eliminarea accesului la asistenţă sanitară gratuită pentru toţi străinii care nu au rezidenţă legală în Spania, n.r./ nu va duce la economii...
Spania: Manifestaţie la Madrid împotriva reformei din sistemul sanitar Madrid, 17 ian /Agerpres/- Mii de medici şi asistente medicale, mulţi îmbrăcaţi în halate albe, s-au reunit, duminică, în centrul Madridului, într-o nouă 'maree albă', pentru a protesta împotriva privatizărilor şi a reducerilor bugetare, care, în opinia lor, pun în pericol sistemul de sănătate publică...