Cele mai citite
 


Focarele de rujeolă se înmulţesc în Franţa, Germania, Belgia şi România (OMS)
miercuri, 18 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) atrage atenţia asupra înmulţirii focarelor de rujeolă în Europa, ţări precum Franţa, Germania, Belgia şi România fiind cele mai afectate, relatează AllMediaNY.
Autorităţile din Franţa au declarat oficial izbucnirea unei epidemii de rujeolă. Numai în perioada ianuarie-martie au fost identificate 5.000 de cazuri, comparativ cu cele 5.090 înregistrate pe parcursul întregului an 2010 în Franţa.

Doctorii consideră că motivul înmulţirii acestor focare este neglijenţa, întrucât adesea părinţii decid să nu-şi mai vaccineze copiii, atunci când boala nu este vizibilă.

Conform OMS, rujeola a fost eradicată de pe continentul american din 2002, nemaiexistând vreun caz autohton de astfel de maladie. Totuşi, autorităţile sanitare din statul nord-american California au observat o înmulţire a cazurilor de rujeolă, la californienii nevaccinaţi care călătoresc în străinătate şi la vizitatorii străini deja infectaţi.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat de altfel, luna trecută, o atenţionare pentru cei care călătoresc în Europa.

Rujeola, o infecţie virală, îi afectează în principal pe copii şi bebeluşi. Complicaţiile bolii pot fi fatale. Autorităţile sanitare spun că boala se răspândeşte rapid în special în şcoli şi grădiniţe. Cel mai bun mod de a evita infectarea este vaccinarea cu două doze de vaccin MMR.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Importante focare de rujeolă în Europa, inclusiv în România, îi avertizează OMS pe turiştii de Paşti Turiştii britanici care îşi vor petrece vacanţa de Paşti pe bătrânul continent au fost avertizaţi că, după cum a informat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, se înregistrează focare şi un număr crescând de cazuri de rujeolă în mai multe ţări europene, între care şi România, dar şi Germania, Olanda...
OMS: România, între puţinele ţări din lume care dispun de un sistem adecvat de îngrijiri paliative Foarte puţini dintre bolnavii aflaţi la sfârşitul vieţii primesc îngrijiri paliative, relevă primul studiu global pe acest subiect, publicat marţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). România este una din cele doar 20 de ţări din lume care au un sistem adecvat de îngrijiri paliative, se arată în...
Reapariţia epidemiei de rujeolă în Europa, România printre primele ţări afectate După progrese importante din 2003 până în 2009 spre eliminarea rujeolei în Europa, cazurile de transmitere sunt din nou în creştere după mai mulţi ani de declin, informează Associated Press şi AFP.
Dr. Olsavszky: OMS încurajează toate statele membre să continue supravegherea infecţiilor respiratorii acute severe Organizaţia Mondială a Sănătăţii încurajează toate statele membre să continue supravegherea infecţiilor respiratorii acute severe, iar furnizorii de servicii medicale sunt sfătuiţi să fie atenţi la călătorii întorşi recent din zonele afectate de noul coronavirus, a declarat marţi pentru AGERPRES dr.Victor...
OMS, rezervată în privinţa rezultatelor studiului care face legătura între cămile şi transmiterea la om a noului coronavirus Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a susţinut vineri că nu există probe suficiente pentru a susţine că există o legătură între cămile şi transmiterea la om a sindromului respirator viral în Orientul Mijlociu (MERS), cunoscut sub numele de noul coronavirus, relatează EFE.
Franţa, singura ţară din Europa Occidentală în care gripa nouă progresează (OMS) Gripa nouă a atins apogeul sau este în scădere în Europa occidentală, 'cu excepţia Franţei, unde activitatea gripală continuă să progreseze', a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) - informează AFP.