Cele mai citite
 


Iaşi: Angajaţii de la Socola au ieşit în curtea spitalului
miercuri, 18 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi au ieşit marţi, pentru a doua zi consecutiv, în stradă, nemulţumiţi de nivelul de salarizare.
Infirmierele, asistentele, medicii rezidenţi s-au adunat în curtea unităţii medicale, în semn de nemulţumire că salariile pe luna aprilie sunt mai mici decât în luna precedentă.
Acestora li s-a alăturat şi personalul nemedical. Cu toţii sunt decişi să îşi reia lucrul doar în condiţiile în care îşi vor primi salariile la nivelul celor din luna martie.
Sergiu Apostol, liderul Sanitas din cadrul Spitalului Socola, cât şi ceilalţi protestatari susţin că nu vor renunţa la grevă până când problemele salariale nu le vor fi rezolvate, întrucât, spun ei, "copiii nu mănâncă şi nu se duc la şcoală pe promisiuni, iar facturile şi ratele la bănci nu se pot plăti doar cu vorbe".
În prezent sunt internate doar cazurile ce reprezintă urgenţe. Pacienţii internaţi deja în spital beneficiază de îngrijirile medicale corespunzătoare afecţiunilor lor, în schimb nu se fac internări şi nici nu se eliberează adeverinţe medicale.
Angajaţii Spitalului Universitar de Neuropsihiatrie Socola s-au adunat încă de luni în curtea unităţii medicale, manifestându-şi nemulţumirea faţă de faptul că salariile pentru luna aprilie le-au fost diminuate cu încă 25 - 35%.
Pentru prima dată în cei peste 100 de ani de la înfiinţarea unităţii medicale, angajaţii au refuzat să facă internări, au închis porţile spitalului chiar dacă dincolo de ele se aflau bolnavi veniţi la tratament sau la consultaţii din alte judeţe ale ţării.
Măsura a fost luată de conducerea instituţiei, după ce Ministerul Sănătăţii a decis reducerea cheltuielilor salariale la 70% din bugetul alocat de Casa de Asigurări de Sănătate. În prezent, bugetul pentru cheltuieli salariale la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola este de 74%.
Conducerea unităţii medicale s-a întâlnit în ultimele două zile cu reprezentanţii Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate, dar şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, pentru a purta discuţii privind soluţionarea problemei, însă nu s-a ajuns la nicio soluţie. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Cadrele medicale de la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola se pregătesc de grevă Peste 800 dintre membrii Sindicatului Sanitas Iaşi, care lucrează la Spitalul Universitar de Neuropsihiatrie Socola, avertizează că începând de luni vor declanşa noi forme de protest, chiar şi greva generală.
Iaşi: Angajaţii de la Socola, decişi să continue protestul Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola, din Iaşi, sunt decişi să continue protestul declanşat luni dimineaţa în semn de nemulţumire faţă de salariile din sistemul medical.
Iaşi: A treia zi de proteste la Spitalul Socola Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi protestează, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, nemulţumiţi de nivelul salariilor primite pentru munca depusă în luna aprilie.
Iaşi: Protest cu huiduieli şi îmbrânceli la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola Angajaţii celui mai mare spital de neuropsihiatrie din ţară - Spitalul Socola din Iaşi - au blocat, luni, intrarea în unitatea medicală, în semn de nemulţumire faţă de salariile din sistemul medical.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Iaşi: Încă o zi de proteste la Spitalul Socola Peste 100 de angajaţi de la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi protestează, joi, pentru a patra zi consecutiv, în curtea unităţii sanitare, nemulţumiţi de nivelul salariilor primite pentru munca depusă în luna aprilie.