Cele mai citite
 


Judeţul Mureş a atras peste 20% din valoarea fondurilor alocate Regiunii Centru
miercuri, 18 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mureşul se află printre primele judeţe din Regiunea Centru în privinţa atragerii fondurilor europene şi a implementării proiectelor cu finanţare europeană, a anunţat, marţi, la Târgu Mureş, Maria Ivan, directorul Organismului Intermediar pentru implementarea programului REGIO în Regiunea Centru.
''Judeţul Mureş are atrasă peste 20% din valoarea fondurilor alocate regiunii şi ca număr de proiecte, şi ca valoare. Deci din punctul meu de vedere se situează foarte bine. Sigur, este un judeţ cu potenţial'', a arătat Maria Ivan.
Potrivit ADR Centru, numai Consiliul Judeţean Mureş a implementat sau are în curs de implementare 11 proiecte, în valoare totală de 238 milioane de euro, dintre care aproape 200 de milioane de euro sunt fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional (POR).
Acestora li se adaugă şi cele 22 de proiecte ale Primăriei Târgu Mureş, în valoare de 70 de milioane de euro.
Pe Programul Operaţional Regional, Primăria Târgu Mureş a semnat cinci contracte în valoare totală de 24 milioane de euro.
Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke, a arătat că, deşi judeţul stă bine la numărul de proiecte, există însă probleme în implementarea acestora, manifestându-şi îngrijorarea în privinţa termenului de finalizare.
''Verificăm săptămânal graficul de execuţie. Proiectele care au fost eligibile şi urmează să încheiem contracte un pic mă îngrijorează, pentru că, indiferent că am încheiat sau nu contracte de finanţare, trebuie să le finalizăm până în 2013'', a spus aceasta.
Directorul Organismului Intermediar pentru implementarea programului REGIO în Regiunea Centru s-a aflat la Târgu Mureş pentru a vizita o serie de proiecte finanţate prin Axa Prioritară 2, Domeniul major de intervenţie 2.1, proiecte pe infrastructura rutieră locală şi regională, precum şi prin Axa Prioritară 4, Domeniul major de intervenţie 4.3, care vizează investiţiile în dotarea microîntreprinderilor cu echipamente performante.
Proiectele vizitate de reprezentanţii ADR Centru sunt ''Dezvoltarea şi modernizarea cabinetului medical Mediab'', beneficiar SC MEDIAB SRL Târgu Mureş, ''Modernizare străzi în Municipiul Târgu Mureş'', beneficiar Primăria Târgu Mureş, şi ''Reabilitarea şi modernizarea DJ 142C'', beneficiar Consiliul Judeţean Mureş. AGERPRES/ (A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Recepţie finală a unicului proiect din ţară pe îmbunătăţirea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă Reprezentanţii judeţelor din Regiunea de Dezvoltare Centru, ai ministerelor Administraţiei şi Internelor, Dezvoltării şi Turismului şi Sănătăţii au participat, sâmbătă, la Târgu Mureş, la recepţia finală a primului proiect regional din ţară care a intrat în finanţare după aderarea României la Uniunea...
Primăria Târgu Mureş se pregăteşte pentru accesarea de fonduri europene pe cercetare-dezvoltare în domeniul medical Primăria Târgu Mureş a invitat Consiliul Judeţean Mureş să participe, în calitate de membru fondator, la constituirea Asociaţiei 'Life Tech City', pentru crearea polului de competitivitate pe cercetare-dezvoltare în domeniul medical şi informatică medicală, condiţie prealabilă pentru accesarea fondurilor...
Peste 380 milioane de euro din fondul european Regio pentru proiecte în Regiunea Centru Cele 1.083 proiecte depuse de către autorităţi, firme şi ONG-urile din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu (Regiunea de Dezvoltare Centru) au solicitat fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional - Regio în valoare de 386,23 milioane euro, se arată într-un comunicat...
Mureş: Ambulatoriul SCJ, modernizat printr-un proiect european pe peste 11 milioane lei Târgu Mureş, 22 feb /Agerpres/ - Consiliul Judeţean (CJ) Mureş a anunţat, marţi, că a fost aprobat spre finanţare Proiectul ''Modernizarea şi Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean Mureş'', în valoare de peste 11 milioane de lei, prin Programul Operaţional Regional (POR).
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
Primăria Târgu Mureş alocă fonduri pentru redeschiderea centrului pentru copiii cu handicap sever Primarul din Târgu Mureş, dr. Dorin Florea, şi preşedintele Consiliului Director al Fundaţiei Alpha Transilvană, dr. Alexandru Lupşa, au anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea va aloca fonduri pentru redeschiderea Centrului 'Perseverenţa' pentru copiii cu handicap sever şi multiplu...