Cele mai citite
 


Legea privind legalizarea prostituţiei se va dezbate şi în sesiunea următoare a Camerei Deputaţilor
miercuri, 18 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Legea care reglementează exercitarea activităţilor cu caracter sexual se va discuta şi în următoarea sesiune parlamentară a Camerei Deputaţilor, după ce marţi raportul de respingere întocmit de Comisia juridică nu a întrunit numărul necesar de voturi.
Raportul comisiei de respingere a proiectului iniţiat de deputatul PDL Silviu Prigoană a întrunit doar 133 de voturi favorabile, 24 împotrivă şi 104 abţineri, insuficiente pentru ca acest document să fie considerat adoptat având în vedere că este vorba despre o lege organică, ce necesită voturile a jumătate plus unu din totalul deputaţilor, adică 167.
Potrivit preşedintelui de şedinţă, Ioan Oltean, legea se va întoarce la comisia sesizată în fond.
Proiectul de lege prevede desfăşurarea activităţilor cu caracter sexual în condiţiile unei autorizări prealabile, pentru persoane care au împlinit 20 de ani şi sunt apte din punct de vedere medical. Acesta mai prevede că autorizaţia ar urma să fie emisă de primarii localităţilor, pe baza unui aviz emis de o structură specializate a MAI.
Senatul a respins, la începutul luni martie, proiectul de lege privind legalizarea prostituţiei iniţiat de deputatul democrat-liberal. AGERPRES/(AS-Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sesiune consacrată Zilei comemorative a victimelor Holocaustului din România, în această săptămână la Camera Deputaţilor (sinteză) Prezentarea de către premierul Victor Ponta a Acordului de Parteneriat între România şi UE privind mecanismul financiar multianual 2014-2020 şi o sesiune consacrată Zilei comemorative a victimelor Holocaustului din România au constituit principalele momente desfăşurate în plenul Camerei Deputaţilor în...
Deputaţii au respins cea de-a doua moţiune simplă din această sesiune parlamentară (sinteză) Deputaţii au respins în această săptămână cea de-a doua moţiune simplă iniţiată de Opoziţie în actuala sesiune parlamentară, intitulată "Un flagel naţional - plantele etnobotanice".
Caraş-Severin: Prezenţă redusă a primarilor de comune la cursurile în domeniul situaţiilor de urgenţă Primarii de comune din judeţul Caraş-Severin ar fi trebuit să înceapă, în această săptămână, instruirea în ceea ce priveşte situaţiile de urgenţă, însă din cauza faptului că la deschiderea cursului s-a constatat o prezenţă redusă această sesiune de pregătire a fost amânată pentru o perioadă care va fi...
(Corespondenţă) Eurodeputatele Norica Nicolai şi Rovana Plumb cer acţiuni rapide privind concediul de maternitate în UE Bruxelles, 26 oct - Trimisul special al Agerpres, Ionuţ Mareş, transmite: Eurodeputatele Norica Nicolai şi Rovana Plumb au făcut apel în Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, la acţiuni cât mai rapide din partea statelor membre asupra directivei privind concediul de maternitate...
ONU a făcut apel la mutarea accentului pe prevenire şi tratament în lupta împotriva drogurilor Ţările membre ONU au adoptat marţi noi recomandări pentru lupta împotriva drogurilor, care pun mai mult accent pe prevenire şi tratament decât pe represiunea înveterată, informează miercuri agenţia France Presse.
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.