Cele mai citite
 


OMS cere Rusiei şi SUA să distrugă stocurile virusului de variolă
miercuri, 18 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Victoria asupra variolei este adeseori numită un triumf major al ştiinţei medicale, iar săptămâna aceasta Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va trebui să decidă cum să procedeze în privinţa exemplarelor de virus conservate ale acestei boli periculoase, relatează marţi portalul MedDaily.
Variola a fost eradicată la nivel mondial graţie vaccinării în masă în 1980. Înainte de aceasta, boala evolua spre un deznodământ letal în 30% dintre cazuri.

Cu toate acestea, virusul Variola, care provoacă infecţia de variolă, continuă să existe în două mari laboratoare din lume, unul fiind situată în SUA, celălalt în Rusia.

OMS urmează să decidă săptămâna aceasta, cu ocazia reuniunii celei de-a 65-a Adunări a Organizaţiei ce se va desfăşura la Geneva, dacă este necesară sau nu distrugerea virusului în cele două laboratoare.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii discută posibilitatea de a distruge virusul de variolă din 1986, exprimând temerea că, până când virusul există, persistă şi pericolul ca acesta să fie folosit de terţe părţi.

Rusia şi SUA insistă că este nevoie de a continua studierea virusului care provoacă variola pentru cazul în care boala s-ar întoarce, de exemplu, prin utilizarea armei biologice de terorişti.

Taberele pro şi contra distrugerii virusului sunt ferm determinate să-şi apere ferm poziţia la reuniunea din această săptămână a OMS, de aceea este greu de prevăzut care dintre ele va avea câştig de cauză, comentează experţi independenţi.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii publică recomandări provizorii de utilizare a bedaquilinei în tratamentul tuberculozei cu rezistenţă polimedicamentoasă Janssen-Cilag International NV (Janssen) salută astăzi apariţia recomandărilor provizorii elaborate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) privind utilizarea bedaquilinei în tratamentul tuberculozei (TB) pulmonare cu rezistenţă plurimedicamentoasă (multi-drug resistant tuberculosis, MDR-TB) drept...
VIRUSUL ZIKA OMS anticipează o 'creştere semnificativă' a numărului de cazuri de infecţie cu Zika în regiuni încă neafectate Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat luni că numărul de cazuri de infecţie cu virusul Zika ar putea creşte în mod semnificativ în lunile următoare în zone ale lumii care nu au fost încă afectate de virus, inclusiv în Europa, informează agenţia France Presse.
OMS: Europa este prima regiune din lume din care a fost eradicată malaria Regiunea europeană este prima din lume din care a fost eradicată malaria, a anunţat miercuri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), precizând că de la 90.712 de îmbolnăviri în 1995 s-a ajuns la niciun caz în 2015, informează Reuters şi EFE.
VIRUSUL ZIKA OMS a creat o Unitate de Răspuns Global Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a creat o Unitate de Răspuns Global pentru coordonarea acţiunilor de combatere a propagării virusului Zika, suspectat de provocarea la nou-născuţi a unor malformaţii congenitale şi a unor afecţiuni neurologice grave, informează EFE marţi.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat sfărşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat joi sfârşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest, avertizând că Guineea, Liberia şi Sierra Leone rămân cu un risc ridicat de mici focare suplimentare ale acestei maladii, anunţă agenţiile de presă internaţionale.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că a descoperit un nou virus asemănător cu SARS Un nou virus din aceeaşi familie cu virusul SARS care a cauzat moartea a 800 de persoane în 2002 a fost identificat în Marea Britanie la un bărbat care s-a aflat recent în Arabia Saudită, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.