Cele mai citite
 


Platformă pentru sănătate
miercuri, 18 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O platformă pentru sănătate a fost lansată marţi de o companie care îşi propune să vină astfel în ajutorul pacienţilor, organizaţiilor nonguvernamentale şi, nu în ultimul rând, al medicilor.
Florentin Scarlat, manager în cadrul companiei Merck Sharpe & Dohme, a subliniat la întâlnirea de marţi cu presa că prin acest proiect se doreşte o "alfabetizare" în domeniul sănătăţii. În domeniul educaţiei pentru sănătate, al prevenţiei sunt multe de făcut şi de aici a pornit proiectul, a arătat el.
Printre activităţile desfăşurate în cadrul acestei platforme de sănătate se află cele începute în anii anteriori, cu Hospice Casa Speranţei, în domeniul îngrijirilor paliative, dezvoltarea centrelor pentru perfuzii de la Cluj şi Timişoara pentru pacienţii care au diferite afecţiuni reumatismale şi necesită perfuzii o dată la două luni, determinarea hemoglobinei glicozilate la persoanele cu diabet în perioada 26-28 mai şi "conferinţele de joi de la 2", în care medicii de la Institutul "Matei Balş" îşi prezintă propriile cercetări, fără nicio legătură cu compania, a detaliat Florentin Scarlat.
Acesta a accentuat asupra dezvoltării proiectelor educaţionale în colaborare cu Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei axate în principal pe prevenţie.
"Aşteptăm proiecte din partea ONG-urilor în acest domeniu iar cele care vor fi selecţionate vor fi susţinute financiar de companie", a spus Scarlat.
La rândul său, Steve Warner, director pentru România al companiei, a reliefat că sistemele de sănătate sunt o încercare pentru toate ţările, inclusiv în SUA.
El a spus că în România problemele de sănătate sunt mai serioase având în vedere şi procentul scăzut alocat Sănătăţii.
Steve Warner a făcut referire la necesitatea unei acţiuni concertate din partea medicilor, pacienţilor, ONG-urilor şi autorităţilor pentru găsirea de soluţii.
El a subliniat necesitatea dezvoltării medicinei preventive, care salvează vieţi şi încurajarea cercetării mai ales pentru bolile foarte grave. AGERPRES /(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Săndesc: Institutul 'Matei Balş' şi-a oferit serviciile în privinţa infecţiilor nozocomiale în cazul răniţilor de la Colectiv Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc a declarat miercuri că Institutul "Matei Balş" şi-a oferit serviciile în privinţa infecţiilor nozocomiale pentru spitalele care tratează răniţi în incendiul de la Colectiv.
INTERVIU Streinu-Cercel: Un virus ca Ebola poate să ajungă în România în 12 ore; asta nu înseamnă însă că vom avea Managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, spune, într-un interviu acordat AGERPRES, că România este cel puţin la fel de bine pregătită ca oricare alt stat occidental în ceea ce priveşte Ebola.
Institutul "Matei Balş" a cumpărat medicamente cu peste 33,7 milioane de lei Institutul de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" a atribuit 26 de contracte, în valoare totală de peste 33,7 milioane de lei, pentru furnizarea de medicamente, potrivit unui anunţ publicat pe SEAP pe 13 aprilie.
Dr. Sorin Petrea (Institutul 'Matei Balş'): Infecţia cu hepatita C este în creştere la utilizatorii de droguri injectabile Din ce în ce mai mulţi utilizatori de droguri injectabile sunt infectaţi cu hepatita C, a afirmat dr. Sorin Petrea, directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".
Institutul Matei Balş, premiat de Societatea Europeană de Cercetarea Calităţii Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" a primit Premiul Internaţional de Diamant pentru Satisfacerea Pacienţilor pe anul 2012 din partea Societăţii Europene de Cercetarea Calităţii, a anunţat miercuri, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul instituţiei.
Criză de vaccin antirabic şi antitetanos, la Institutul 'Matei Balş' Stocurile de vaccin antirabic şi antitetanos ale Institutului "Matei Balş" s-au epuizat, a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei medicale, Cătălin Apostolescu.