Cele mai citite
 


Senat: Aviz negativ pentru un proiect legislativ al parlamentarilor puterii privind substanţele psihotrope
miercuri, 18 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia pentru sănătate a Senatului a avizat, marţi, negativ proiectul legislativ privind reglementarea condiţiilor de punere pe piaţă a plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice, psihotrope şi derivaţilor acestora, iniţiat de peste 70 de parlamentari PDL, UDMR şi aparţinând minorităţilor naţionale.
Membrii comisiei au respins proiectul legislativ, cu numai un vot diferenţă (patru la trei voturi), principalul argument ţinând de faptul că guvernul are în pregătire un proiect de lege amplu pe această temă, acoperitor pentru toate probleme din domeniu.
Conform expunerii de motive, care însoţeşte proiectul legislativ, iniţiatorii au urmărit întărirea cadrului normativ existent cu privire la prevenirea comercializării directe cât şi mascate a produselor cu efect psihotrop sau halucinogen.
În urmă cu aproximativ o lună, o propunere legislativă pe această temă, formulată de senatorul PNL Mario Oprea a fost adoptată de Senat. În cadrul dezbaterilor generale, atât reprezentanţii opoziţiei cât şi cei ai puterii au arătat că, deşi proiectul legislativ "este perfectibil" şi că va trebui amendat la Camera Deputaţilor (cameră decizională pentru proiectul legislativ), trebuie adoptat pentru a se trage un semnal de alarmă, în condiţiile în care fenomenul consumului acestor substanţe este în creştere. AGERPRES/(AS-Diana Dumitru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat: Aviz negativ pentru descentralizarea din domeniul sănătăţii Senatorii din Comisia pentru administraţie publică au dat, miercuri, aviz negativ ordonanţei de urgenţă a Guvernului 48/2010 referitoare la descentralizarea în domeniul sănătăţii.
Cluj: Proiect de lege împotriva comercializării plantelor cu efect halucinogen Deputatul PDL Mircea Giurgiu propune adoptarea unui proiect de lege privind interzicerea tuturor plantelor şi substanţelor cu efect halucinogen.
Senat: Aviz negativ pentru proiectul legislativ privind examinarea psihologică şi psihiatrică a candidaţilor la alegeri Bucureşti, 1 mar /Agerpres/ - Comisia senatorială pentru drepturile omului a avizat marţi negativ propunerea legislativă iniţiată de mai mulţi senatori independenţi, care prevede examinarea psihologică şi psihiatrică a persoanelor care candidează pentru obţinerea de funcţii de demnitate publică.
PNL propune un proiect de lege privind prevenţia în sănătate Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat miercuri că a transmis grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor şi Senat o scrisoare prin care le solicită să fie co-partenere la un proiect de lege privind prevenţia în sănătate care ar trebui să fie adoptat până la sfârşitul lunii iunie 2016...
Senatul a completat, în această săptămână, lista substanţelor interzise; include şi un analgezic puternic (sinteză) Senatorii au adoptat, în această săptămână, un proiect legislativ care completează cu alte 30 de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive (SNPP) lista compuşilor chimici a căror fabricare şi vânzare sunt interzise, printre acestea numărându-se şi tapentadol, o substanţă activă care este un analgezic...
Servicii medicale contra cost în spitalele publice şi tabere şcolare plătite cu voucherele părinţilor (sinteză) Posibilitatea folosirii voucherelor de vacanţă pentru taberele şcolare ale copiilor angajaţilor şi prestarea de servicii medicale contracost, la cererea pacientului, în spitalele publice constituie temele reglementate prin două propuneri legislative adoptate de Senat în această săptămână.