Cele mai citite
 


Specialişti de la Centrul Medical Anadolu (Turcia), în vizită în România
miercuri, 18 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi medici ai Centrului Medical Anadolu din Turcia, renumiţi în tratarea cancerului, prof. dr. Kayihan Engin - oncologie şi prof. dr. Fatih Gucer - ginecologie, au prezentat marţi, într-o conferinţă de presă, cele mai noi şi revoluţionare metode în tratarea cancerului, precum şi aparatul Cyberknife.
Prof. dr. Fatih Gucer a făcut referire la cazuri spectaculoase de cancer, tumori gigant, boli grave transmise pe cale sexuală tratate în clinica Anadolu, dar la şi soluţii de ultimă generaţie pentru prevenirea îmbolnăvirii şi tratamente care scapă pacienţii de intervenţii chirurgicale.
În centrul din Istanbul, considerat unul dintre cele mai bune spitale pentru terapie medicală din Eurasia, s-au tratat foarte mulţi români, cu rezultate remarcabile.
În cadrul conferinţei, oaspeţii turci au adus în discuţie modalităţile prin care, la solicitarea pacienţilor sau medicilor, se poate obţine o a doua opinie fără plată ("second-opinion for free") privind diagnosticul imagistic din partea unor renumiţi specialişti ai clinicii din Turcia.
Astfel, o persoană care doreşte o a doua opinie privind diagnosticul poate trimite pe mail analizele făcute în România, incluzând şi CD-ul cu rezultatele de la computer tomograf sau PET CT, medicii turci le analizează şi dau o a doua opinie. Se pot face şi videoconferinţe la care participă medicii turci, medicii din ţară şi pacientul. Radiochirurgia robotizată - Cyberknife - reprezintă un sistem fără cadru, noninvaziv de radioterapie stereotaxică, care tratează tumorile localizate oriunde în corp.
Cyberknife este un sistem robotizat care utilizează structura scheletică a corpului drept referinţă, eliminând nevoia cadrului invaziv pentru leziunile intracraniene.
Acesta poate fi folosit la nivelul întregului corp, inclusiv în zone ale măduvei spinării şi coloanei vertebrale, utilizând una sau mai multe fracţii.
Anadolu Medical Center din Istanbul este un spital recunoscut la nivel internaţional, dotat cu echipamente de ultimă generaţie. Clinica Anadolu lucrează într-un parteneriat strategic cu Spitalul Johns Hopkins, aflat, pentru a 18-a oară consecutiv, în topul US News & World Report's 'Honor Roll' al Spitalelor Americane.
Centrul medical asigură îngrijiri de înalt nivel pentru pacienţi în domeniile oncologie, cardiologie şi chirurgie cardiovasculară, neurologie şi neurochirurgie, ortopedie şi sănătatea femeii. AGERPRES /(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Comisia consultativă de Chirurgie Cardiovasculară şi Cardiologie din cadrul MS www.bolicardiovasculare.ro, primul site care îşi propune o abordare internaţională a problematicii afecţiunilor cardiace şi vasculare atât pentru personalul medical, autorităţi cât şi pentru pacienţi a fost lansat la Bucureşti
Cluj: Ministrul Bănicioiu a inaugurat un computer tomograf de ultimă generaţie la Clinica de Neurochirurgie Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a inaugurat, sâmbătă, un computer tomograf de ultimă generaţie, dat în folosinţă la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, printr-o investiţie de aproape 800.000 de euro făcută de minister.
Timiş: Clinica de Chirurgie Cardiovasculară are nevoie de aparatură pentru dotarea Staţiei Centrale de Sterilizare Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara începe noul an cu speranţa ca spitalul nou să primească aparatura de care are nevoie pentru spitalul nou, precum şi echipamentele pentru dotarea Staţiei Centrale de Sterilizare, lucru care ar permite...
Clinica de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică, cu echipament modern, inaugurată vineri la 'Grigore Alexandrescu' O clinică de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică, cu echipament de ultimă generaţie şi personal medical instruit în străinătate, va fi inaugurată, vineri, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", a informat Primăria sectorului 1.
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
Mureş: Nou născuţii cu afecţiuni cardiace nu vor mai putea fi operaţi în România Clinica de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică de la Târgu Mureş a suspendat intervenţiile chirurgicale în cazul nou născuţilor care suferă de afecţiuni cardiace grave, din cauza plecării medicilor anestezişti, ceea ce înseamnă că în România nu se va mai efectua acest gen de intervenţie, a anunţat,...