Cele mai citite
 


Poluarea afectează IQ-ul copiilor în uter
miercuri, 22 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Mama si copilul
 

/Pediatrics/

Expunerea la poluare afectează IQ-ul copiilor în timpul sarcinii mamei lor, potrivit unui studiu publicat în ultimul număr al revistei Pediatrics, relatează AFP.

 

Studiul efectuat pe 249 de copii timp de cinci ani şi care trăiesc în cartierele Harlem şi Bronx din New York arată că hidrocarburile aromatice policiclice (HAP) diminuează IQ-ul copiilor încă din timpul sarcinii.

Aceste hidrocarburi rezultă din combustia carbonului, motorinei, benzinei sau gazului.

Studiul a fost efectuat de Columbia Center for Children's Environmental Health (CCCEH) şi finanţat de Institutele naţionale pentru sănătate americane (NIH).

Copiii expuşi unor niveluri ridicate de HAP (2,26 nanograme/m3) au prezentat un IQ inferior cu 4,31 - 4,67 puncte celui al copiilor neexpuşi.

Efectele acestor hidrocarburi asupra IQ-ului sunt similare celor diagnosticate la copii care au fost expuşi unor niveluri scăzute de plumb.

"Concluziile studiului sunt o sursă de preocupare pentru că IQ-ul este un important determinant al viitoarei reuşite şcolare, iar HAP sunt foarte răspândite în mediile suburbane din lumea întreagă", a notat Frederica Perera, directoare a CCCEH.

"Din fericire, concentraţiile de HAP în atmosferă pot fi reduse utilizând măsuri de control şi dezvoltând energii alternative", a adăugat ea într-un comunicat. AGERPRES/(Laurenţiu Mihăilescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dieta nou nascutilor asociata cu IQ ridicat Un studiu efectuat de Universitatea Adelaide si publicat in revista Science Daily din 7 august 2012 a aratat ca bebelusii hraniti sanatos vor avea un IQ mai ridicat decat cei cu diete nerecomandate.
Iata ce se intampla cand ii citesti unui copil Peste 60 % dintre familiile cu venituri peste medie obisnuiesc sa citeasca copiilor lor de cand se nasc si pana la varsta de 5 ani, comparativ cu doar 33 % dintre familiile care traiesc sub nivelul unui venit minim.
Cine face mai multe lucruri deodată riscă să i se micşoreze IQ-ul Un studiu realizat recent de o echipă de cercetători englezi arată că 'multitasking-ul electronic' riscă să micşoreze IQ-ul, mai mult decât la fumătorii de canabis sau la insomniaci, scrie site-ul lesquotidiennes.com.
IQ-ul scăzut - al doilea indicator privind bolile cardiovasculare Nivelul de inteligenţă este al doilea indicator, după fumat, pentru prezicerea afecţiunilor inimii, au anunţat miercuri cercetători britanici, sugerând organizarea unor campanii publice de sănătate destinate cu precădere persoanelor cu un IQ scăzut.
OMS: Poluarea reduce aproape cu un an durata de viaţă a europenilor Mai mult de 80% dintre europeni respiră aer al cărui nivel de poluare depăşeşte limitele admise, trage un semnal de alarmă biroul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), preluat de BFM.
Alba: Protest faţă de deschiderea unei noi instalaţii de producere a formaldehidei în municipiul Sebeş Aproape două mii de persoane, printre care mulţi părinţi însoţiţi de copii, au participat duminică în municipiul Sebeş la un marş de protest faţă de planurile companiei austriece Kronospan de a deschide o nouă instalaţie de producere a formaldehidei, pentru care a primit autorizaţie de construire şi...