Cele mai citite
 


Teleorman: Un proiect care pledează pentru o familie armonioasă, lansat la Alexandria
miercuri, 18 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia neguvernamentală "Mai mult zâmbet" din municipiul Alexandria, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, a lansat marţi, într-o conferinţă de presă, un proiect care vizează "familia armonioasă".
Preşedintele asociaţiei, psihoterapeutul Adriana Neda, a declarat că până la 15 mai 2012 vor fi iniţiate mai multe manifestări privind "nevoia de a avea familii sănătoase, armonioase, cu raportare la realităţile din jur".
Potrivit sursei citate, în cadrul proiectului va funcţiona un grup de susţinere pentru familiile care trec prin traume, cum ar fi deces, divorţ sau boală, organizarea de workshop-uri pe diverse teme fiind un alt obiectiv.
În cadrul asociaţiei, specialişti în psihologie îşi propun să ofere gratuit şedinţe pentru stabilirea genogramei, ca instrument de evaluare a familiilor aflate într-un proces de terapie.
Pornind de la mesajele transmise de părinţi copiilor şi de la factorii ce destabilizează familia, vor fi propuse soluţii de schimbare a unor situaţii.
În cadrul proiectului, iniţiativa "Şcoala părinţilor" se va adresa mai ales familiilor cu probleme, punându-se accentul pe identificarea elementelor perturbatoare.
Directorul adjunct de la DGASPC Teleorman, Olguţa Şefu, a precizat că o problemă gravă în unele familii o reprezintă violenţa, numai în acest an fiind înregistrate în mai multe localităţi din judeţ aproape o sută de cazuri de abuz, neglijenţă sau abandon. AGERPRES/ (AS - Ştefan Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Posturile de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, suplimentate Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman va avea în 2013 un număr de 667 de posturi, cu 12 mai multe decât în anul precedent, în urma unei hotărâri a Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, instituţia publică în subordinea căreia se află.
Mehedinţi: Proiect româno-italian în domeniul terapiei ocupaţionale pentru persoanele vârstnice instituţionalizate Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi va colabora cu Federaţia Naţională a Pensionarilor - CISL Lombardia din Italia pentru promovarea unui proiect pentru persoanele vârstnice instituţionalizate în judeţ.
Terapie gratuită pentru copiii cu autism din Suceava, în noul Centru Help Autism Copiii cu autism din Suceava beneficiază de terapie gratuită în noul centru de evaluare psihologică şi intervenţie timpurie în autism deschis de Asociaţia Help Autism.
Mehedinţi: Proiect de modernizare a infrastructurii sociale destinate copiilor cu dizabilităţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi a demarat proiectul 'Construire şi dotare Centru de zi pentru copilul cu autism - P+E, reabilitare şi modernizare Centru de plasament pentru copilul cu dizabilităţi, Drobeta-Turnu-Severin', a declarat marţi, pentru AGERPRES...
Suceava: Curs gratuit de instruire a părinţilor care au copii cu dizabilităţi, oferit de ''Star of Hope'' România Fundaţia ''Star of Hope'' România, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, va organiza sâmbătă cursul ''EDI (Evaluare. Diagnostic. Intervenţie). Metode Aplicative'', ce se adresează părinţilor care au copii cu dizabilităţi.
Teleorman: CJ a aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria Consiliul Judeţean Teleorman a aprobat miercuri Regulamentul de organizare şi funcţionare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, care, prin reorganizare, a preluat şi personalul de la Spitalul de Psihiatrie Cronici din localitatea Balaci.