Cele mai citite
 


Toledo: o delegaţie românească studiază sistemul sanitar din Castilla-La Mancha
miercuri, 18 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Comisiei româneşti de acreditare a spitalelor (CoNAS) au efectuat luni o vizită în Toledo, pentru a cunoaşte sistemul sanitar din Comunitatea autonomă spaniolă Castilla-La Mancha. Aici, au putut vizita şantierul Spitalului general universitar din Toledo şi au aflat cum funcţionează Spitalul naţional pentru paraplegici, precum şi Unitatea de chirurgie ambulatorie, informează LaCerca.com.
Membrii comisiei româneşti, formate din profesionişti din domeniu - directori, administratori, chirurgi, internişti, precum şi economişti şi avocaţi - s-au întâlnit cu reprezentanţi ai instituţiilor locale menţionate, care le-au explicat sistemele spaniole de evaluare şi acreditare, precum şi care sunt standardele şi criteriile luate în consideraţie în domeniul sanitar. De asemenea, delegaţia românească a mai avut ocazia, potrivit sursei citate, să cunoască strategiile de securitate şi calitate a serviciilor oferite.

Specialiştii români au aflat şi cum funcţionează Spitalul naţional pentru paraplegici, fondat acum 34 de ani, precum şi Unitatea de chirurgie ambulatorie din cadrul complexului sanitar din Toledo, care este activă din 1992 şi a servit drept model pentru dezvoltarea reţelei din restul Spaniei. În sfârşit, delegaţia românească vizitat şi şantierul noului Spital general universitar din Toledo - cea mai importantă lucrare publică efectuată în prezent în Europa, precizează sursa citată. Viitorul centru medical va avea 800 de saloane, 36 de săli de operaţie, peste 200 de cabinete de consultaţie, 81 de săli pentru unităţi speciale, şi peste 6.000 de metri pătraţi pentru departamentul de urgenţe.AGERPRES/(Ruxandra Constantinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centru de excelenţă în chirurgie variatică la Spitalul Delta Hospital Un nou centru medical privat cu spital şi ambulatoriu, Delta Hospital, cu amenajări specifice, obligatorii şi necesare îngrijirii pacienţilor supraponderali a fost inaugurat luni.
Centrul Medical MEDAS inaugurează o nouă clinică medicală În data de 7 decembrie 2010, Centrul Medical MEDAS inaugurează o nouă clinică medicală în cadrul Unirea Shopping Center, aripa Călăraşi - demisol, pe B-dul Corneliu Coposu nr. 2A (cu acces din aleea către parcarea Unirea/ Carrefour). Noua clinică oferă servicii medicale integrate clinice şi paraclinice...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.
CONFERINTA NATIONALA DE PEDIATRIE – Urgente in pediatrie. Boli cronice in pediatrie Conferinta abordeaza subiecte de actualitate din sistemul sanitar din Romania, cu accent pe problemele medicale ale Urgentelor in Pediatrie si ale Bolilor Cronice in Pediatrie.
Covasna: Propunere pentru transformarea fostului spitalul din Vâlcele într-un centru medico-social Fostul Spital de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, închis în urmă cu aproape cinci ani, ar putea fi transformat într-un centru medico-social, dacă Ministerul Sănătăţii va accepta să transfere clădirea în proprietatea autorităţilor locale.