Cele mai citite
 


Tulcea: Meditaţii gratuite, burse şi tutorat pentru elevii şi studenţii romi
miercuri, 18 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 50 de adolescenţi de etnie romă au participat marţi la un seminar de informare derulat în cadrul unui proiect ce se adresează elevilor şi studenţilor romi care doresc să devină specialişti în domeniul medical.
Proiectul 'O generaţie de specialişti romi în domeniul medical' a fost implementat şi în ultimii trei ani de iniţiatori însă în 2011 cuprinde pentru prima oară componenta de tutorat, adolescenţii romi putând beneficia de meditaţii gratuite, burse, dar şi de îndrumare din partea medicilor rezidenţi în cazul studenţilor romi din primii doi ani de facultate.
'Elevii romi din clasele a XI-a pot beneficia de meditaţii gratuite la biologie, fizică şi chimie, materii care sunt necesare pentru examenul de admitere în universităţile de medicină, farmacie şi tehnică dentară, precum şi la şcolile post-liceale medicale. Proiectul nu se adresează exclusiv elevilor şi studenţilor romi din Tulcea, dar am venit în acest judeţ pentru că, potrivit datelor, aici există un grup important de elevi de etnie romă în învăţământul liceal', a declarat pentru AGERPRES coordonatorul din cadrul proiectului, Cerasela Bănică.
Sesiuni similare de informare au mai avut loc şi în alte judeţe din ţară, acestea bucurându-se, potrivit sursei, de o largă audienţă.
'La majoritatea sesiunilor am avut săli pline, ceea ce înseamnă că programul se bucură de succes', a menţionat Bănică.
Elevii şi studenţii romi pot depune aplicaţiile în cadrul proiectului în perioada 14 aprilie-27 iulie, informaţii suplimentare putând fi obţinute de pe site-ul www.burseromi.ro.
Proiectul 'O generaţie de specialişti romi în domeniul medical', iniţiat de Agenţia de Monitorizare a Presei, în parteneriat cu Fundaţia Roma Education Fund România, Asociaţia Medicilor Rezidenţi, Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate şi Open Society Budapesta, se desfăşoară în perioada ianuarie 2011-ianuarie 2014, are un buget de 19,59 milioane de lei şi este cofinanţat din Fondul Social European 'Investeşte în oameni!'. AGERPRES/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Elevii şi studenţii romi pot beneficia de burse pentru a deveni specialişti în domeniul medical Elevii şi studenţii romi vor putea beneficia de burse educaţionale şi de dezvoltare personală în domeniul medical, oferite în cadrul proiectului cu finanţare europeană 'O generaţie de specialişti romi în domeniul medical', implementat de ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei, cuprinse între...
Ultimele două săptămâni de aplicare pentru burse de medicină Elevii de liceu romi care îşi doresc să studieze medicina mai au la dispoziţie două săptămâni de aplicare (30 septembrie) pentru un program gratuit de burse, informează un comunicat de presă al organizaţiei ActiveWatch remis vineri AGERPRES.
Profesionisti romi in domeniul medical Programul de burse academice si dezvoltare personala in domeniul medicinei adresat tinerilor romi Editia 2012 – 2013
Primul curs de etică şi non discriminare, la UMF Iaşi Primul curs de etică şi non discriminare pentru studenţii medicinişti se lansează joi, la Iaşi, începând cu ora 17.30, în Aula Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa'.
Bacău: Pregătirea gratuită a elevilor de etnie romă pentru admitere la medicină O sesiune de informare şi orientare, deschisă elevilor romi din clasele terminale ale liceelor băcăuane care doresc să candideze la o instituţie de învăţământ superior având profil medical, a fost găzduită, sâmbătă, de Colegiul naţional pedagogic ''Ştefan cel Mare şi Sfânt'' din Bacău.
Iaşi: Studenţii medicinişti, consiliaţi profesional Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi a anunţat, miercuri, că 85 la sută dintre studenţi şi 88,2 la sută dintre rezidenţi consideră că activităţile de consiliere şi orientare profesională sunt necesare pentru alegerea specializării potrivite şi pentru a descoperi alte...