Cele mai citite
 


UNSAR: Asigurările auto, influenţă negativă asupra subscrierilor de pe segmentul asigurărilor generale
miercuri, 18 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Companiile membre UNSAR au raportat subscrieri totale de aproximativ 1,4 miliarde lei pe segmentul asigurărilor generale, în primul trimestru din acest an, nivel în scădere cu 16,15% comparativ cu primul trimestru al anului 2010, se arată într-un comunicat al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).
Potrivit comunicatului, liniile de asigurări auto au exercitat cea mai puternică influenţă negativă asupra subscrierilor de pe segmentul asigurărilor generale, având în vedere că portofoliile de RCA şi Casco ale membrilor UNSAR reprezentau peste 50% din volumul de prime brute subscrise de la finele lunii martie 2011.
'Rezultatele membrilor UNSAR din primele trei luni ale acestui an arată foarte clar că atenţia companiilor s-a îndreptat spre dezvoltarea altor linii de business decât cele auto, în special spre segmentul asigurărilor de locuinţe, care a reuşit să avanseze cu aproape 25% în termeni de prime brute subscrise. Această schimbare de strategie a făcut ca ponderea asigurărilor pentru incendiu şi calamităţi naturale să urce, la nivelul UNSAR, la 19% din totalul asigurărilor generale', a declarat directorul general al UNSAR, Florentina Almăjanu.
Subscrierile totale raportate de companiile membre UNSAR au depăşit, la sfârşitul primului trimestru din 2011, 1,7 miliarde lei, nivel ce reprezintă aproape 80% din întreaga piaţă de asigurări.
Liniile de asigurări de viaţă au generat, în T1 2011, pentru companiile din cadrul UNSAR, un volum de prime brute subscrise de 373,5 milioane lei, în creştere cu aproape 5% faţă de perioada similară a anului 2010. Această valoare reprezintă peste 86% din subscrierile totale de pe segmentul asigurărilor de viaţă, dacă este raportată la ultimele cifre anunţate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de clasele de asigurări de viaţă, anuităţi şi asigurări de viaţă suplimentare (19,73%), de asigurările de căsătorie şi de naştere (18,3%), precum şi de asigurările de sănătate permanente (48,33%).
Despăgubirile brute plătite de membrii organizaţiei profesionale a asigurătorilor au totalizat, în aceeaşi perioadă, aproape 957 milioane lei, nivel în scădere cu aproape 5% faţă de intervalul ianuarie-martie din 2010.
Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) s-a constituit în anul 1994 ca organizaţie profesională, fiind fondată de 13 societăţti de asigurare şi reasigurare. În prezent, organizaţia are 23 de membri, care generează peste 80% din volumul de prime brute subscrise de întreaga piaţă locală de asigurări. UNSAR este membru cu drepturi depline al federaţiei asigurătorilor şi reasigurătorilor europeni CEA Insurers of Europe.AGERPRES/(AS-Carmen Marinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ergo Asigurări de Viaţă a obţinut în România prime de circa 5 milioane de euro, în 2012 Ergo Asigurări de Viaţă a obţinut în România prime brute subscrise de circa cinci milioane de euro, în 2012, acestea provenind exclusiv din parteneriatul cu UniCredit, a declarat, marţi, directorul general al companiei, Mihai Popescu, într-o conferinţă de presă.
Piaţa asigurărilor a crescut cu 7,39% în primul trimestru, la 1,97 miliarde lei Piaţa asigurărilor din România a crescut cu 7,39% în primul trimestru al acestui an, la 1,97 miliarde de lei, pe fondul avansului volumului de prime brute subscrise atât pe segmentul de asigurări generale, cât şi pe cel de viaţă, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
Alico Asigurări România, creştere de 7% a primelor brute subscrise Alico Asigurări România SA a înregistrat, în 2010, o creştere a veniturilor din prime brute subscrise de 7,07%, în comparaţie cu 2009, se arată într-un comunicat al companiei.
Alico Asigurări România a lansat Instant Cover, RCA-ul asigurărilor de viaţă Prin Instant Cover românii îşi pot acoperi riscurilor de deces din accident şi invaliditate permanentă totală şi parţială din accident pentru sume plecând de la 24 de lei pe lună, acest produs de protecţie adresându-se populaţiei active cu un venit lunar de 1.200 lei pe membru de familie, a spus, luni...
Astra Asigurări anunţă pentru T1 prime brute subscrise în valoare de 321 milioane lei, în creştere cu 8,6% Astra Asigurări anunţă pentru primul trimestru din acest an realizarea unui total de prime brute subscrise de 321.109.258 lei, în creştere cu 8,61% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut când a obţinut un volum de prime brute subscrise de 295.649.847 lei, a anunţat miercuri compania.
Constantin Niţă: România este o alternativă viabilă pentru investitorii israelieni şi oferă multiple avantaje Bucureşti, 17 sep /Agerpres/- România este o alternativă viabilă pentru investitorii israelieni, oferind multiple avantaje, atât ca membru al Uniunii Europene, cât şi din punctul de vedere al poziţiei geografice şi mediului investiţional, a subliniat, marţi, ministrul Economiei, Constantin Niţă, în cadrul...