Cele mai citite
 


Bihor: Şcoală de medicină montană şi tehnica speologiei alpine, la Şuncuiuş
joi, 19 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un grup de 15 doctori şi asistenţi în medicina de urgenţă, din majoritatea centrelor naţionale de pregătire - Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş, Bucureşti şi Oradea -, participă, în perioada 16 - 22 mai, la Şuncuiuş, la cea de a treia ediţie a Şcolii de Medicină Montană şi Tehnica Speologiei Alpine.
Potrivit unui comunicat transmis miercuri presei de preşedintele Asociaţiei SARTISS, dr. Hadrian Borcea, organizatorul şcolii, obiectivul principal este familiarizarea cadrelor medicale cu tehnicile de parcurgere a traseelor montane dificile şi accesul în zone şi situaţii speciale.
Pe parcursul săptămânii de pregătire vor fi abordate aspecte teoretice şi practice ale salvărilor montane şi patologiei de altitudine.
"Această şcoală de medicină montană, prin abordarea sa interdisciplinară, precum şi prin faptul că se creează oportunitatea dobândirii unor cunoştinţe şi abilităţi deosebite pentru viitorii salvatori, este unică în România", afirmă dr. Hadrian Borcea, în comunicatul de presă.
La final, cursanţii vor fi evaluaţi în vederea dobândirii brevetului TSA I (Tehnică de Speologie Alpină), primul pas în pregătirea unui medic de urgenţă pentru participarea la acţiunile de salvare în situaţii extreme.
Cursurile sunt organizate de Asociaţia Search And Rescue Team in Special Situations (SARTISS), în parteneriat cu Asociaţia Română de Educaţie Speologică, Serviciul Public Salvamont - Salvaspeo Bihor, Colegiul Medicilor din Bihor, sub patronajul Federaţiei Române de Speologie. AGERPRES/(AS - Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul curs de medicină de urgenţă în pediatrie, la Băile Felix, organizat de Asociaţia SARTISS Un grup de 16 medici din structurile de urgenţă UPU-SMURD din România se vor perfecţiona, în premieră naţională, în resuscitare pediatrică, prin Cursul European Pediatric Life Suport (EPLS), ce se va desfăşura în perioada 31 ianuarie-1 februarie la Băile Felix, în organizarea Asociaţiei Search And Rescue...
Echipe medicale din Târgu Mureş şi Cluj-Napoca au însoţit răniţii de la Colectiv în Marea Britanie şi Norvegia Echipele medicale de transport aerian din Târgu Mureş şi Cluj-Napoca, însumând 17 medici şi asistenţi medicali, i-au însoţit pe cei 10 răniţi de la Clubul Colectiv în Marea Britanie şi Norvegia, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele Comisiei de medicină de urgenţă şi dezastre din cadrul Ministerului...
Bihor: Conferinţa naţională de medicină de urgenţă şi salvări în situaţii speciale, la Băile Felix Conferinţa Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue', ajunsă la a şaptea ediţie, va avea loc, în perioada 30 septembrie - 4 octombrie, la Băile Felix, a anunţat, marţi, Asociaţia SARTISS, organizatorul evenimentului.
Bihor: Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale, la Băile Felix Peste 600 de medici, rezidenţi, studenţi la medicină şi invitaţi, printre care oficiali ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne şi a principalelor servicii de salvare din România, vor participa în perioada 1-3 noiembrie, la cea de-a patra ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă...
Mureş: Lectori din România şi Germania prezintă tehnici medicale de ultimă generaţie pentru intubarea pacienţilor Centrul naţional de pregătire şi formare de urgenţă de la sediul SMURD Târgu Mureş găzduieşte, începând de vineri, un curs de specializare pentru medici de urgenţă şi anestezişti, susţinut de lectori din România şi Germania, în tehnici medicale de ultimă generaţie pentru intubarea pacienţilor.
Bihor: Despre medicina de urgenţă, celule stem, donare de organe, în conferinţa "Medicul şi societatea" Coordonatorul programului de transplant în judeţul Bihor, dr. Carmen Pantiş, a solicitat vineri ajutorul studenţilor pentru a lupta împotriva prejudecăţilor sociale privind donarea de organe în scopul salvării unor vieţi, adresare făcută în cadrul Conferinţei internaţionale 'Medicul şi societatea' care...