Cele mai citite
 


Bilingvismul, armă împotriva bolii Alzheimer (studiu)
joi, 19 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un pacient afectat de boala Alzheimer, care vorbeşte zilnic două limbi, poate spera ca simptomele grave ale maladiei să apară mai târziu. O echipă de cercetători canadieni a studiat bilingvismul franceză - engleză, dar rezultatele studiului lor pot fi aplicate oricărei combinaţii de limbi, scrie site-ul passionsante.be.
Cercetătorii sunt de părere că acest comportament lingvistic ar da rezultate mai bune decât orice medicament folosit în prezent pentru combaterea efectelor bolii Alzheimer. Perioada până la dezvoltarea simptomelor poate dura până la cinci ani, lucru absolut remarcabil. Până să ajungă la aceste concluzii, autorii studiului (publicat în revista medicală Neurology) au analizat dosarele medicale ale unui număr de 200 de pacienţi. Cei care vorbeau frecvent două limbi (sau mai multe) îşi păstrau mult mai bine facultăţile mentale decât ceilalţi într-o perioadă dată. 'Nu spunem că bilingvismul previne boala Alzheimer', afirmă dr Fergus Craik de la Centrul de cercetări geriatrice din Toronto, coordonator al studiului. 'Dar poate contribui la crearea unor +rezerve+ în creier care par să întârzie apariţia simptomelor grave o perioadă de timp', adaugă el. Simptomele grave se referă la pierderea memoriei, confuzie sau dezorientare.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Boala Alzheimer ar putea fi provocată de ciuperci (studiu) Boala Alzheimer ar putea fi provocată de ciuperci, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Autonomă din Madrid (UAM), relatează EFE.
Cu cât pensionarea intervine mai târziu, cu atât mai mic este riscul de Alzheimer (studiu) Un studiu realizat de cercetători francezi stabileşte o legătură directă şi semnificativă între vârsta de pensionare şi riscul de a dezvolta o formă de demenţă: stimularea intelectuală ar putea să o prevină sau să îi întârzie apariţia, scrie lepoint.fr.
Boala Alzheimer ar avea legătură cu traumatismele cerebrale (studii) Leziunile cerebrale traumatice ar creşte riscul unor tulburări cognitive şi al demenţei, potrivit unor studii americane diferite, prezentate luni la Paris, cu ocazia Conferinţei internaţionale a Asociaţiei Alzheimer (AAIC), şi menţionate de AFP.
Boala Alzheimer ar putea fi depistată printr-un test sanguin O echipă de cercetători americani a pus la punct o nouă tehnologie prin care s-ar putea depista boala Alzheimer cu un test sanguin, dar şi alte afecţiuni, arată un studiu publicat joi şi preluat de AFP.
Boala Alzheimer: Experimente promiţătoare pe peşti-zebră Paris, 29 apr /Aerpres/ - Profesorul francez Etienne-Emile Baulieu, care cercetează rolul unei proteine în creierul pacienţilor afectaţi de Alzheimer, a anunţat marţi că a reuşit să 'trateze' peşti-zebră prin modularea acestei proteine, făcând astfel să se întrevadă posibilitatea sintetizării unui medicament...
Boala Alzheimer ar putea avea legătură cu virusul herpesului (studiu) Persoanele purtătoare ale virusului herpesului ar putea prezenta un risc crescut de a dezvolta boala Alzheimer, este concluzia unui studiu realizat de o echipă de cercetătorii suedezi de la Universitatea din Umea, scrie marţi passionsante.be.