Cele mai citite
 


Braşov: Spitalul de la Victoria, preluat de o firmă privată
joi, 19 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Local al oraşului Victoria a semnat contractul de asociere în parteneriat public-privat cu o firmă din Sibiu, care desfăşoară servicii medicale în sistem privat şi care va preluat Spitalul de Boli Cronice din localitate, închis de Ministerul Sănătăţii la 1 aprilie.
Primarul oraşului Victoria, Cristian Gheorghe, a declarat miercuri pentru AGERPRES că la licitaţia organizată de primărie s-au înscris şi firme din Braşov, Bucureşti şi Făgăraş, dar firma din Sibiu a fost declarată câştigătoare.
"Firma va redeschide unitatea sanitară la 1 iunie sub forma unui centru de sănătate, în care vor funcţiona patru secţii: obstretică-ginecologie, pediatrie, chirurgie, interne. Pentru început, unitatea va funcţiona cu 40 de paturi, urmând ca în doi ani numărul acestora să ajungă la 100. De asemenea, vor exista două linii de gardă, una cu medic specialist, iar cealaltă va funcţiona în regim de centru de permanenţă. Noi sperăm că am făcut un pas important pentru că cei 8.500 de locuitori ai oraşului la care se adaugă alţi 25.000 din zonă aveau nevoie urgentă de o unitate medicală funcţională", a spus primarul.
Acesta a precizat că primăria va contribui la buna funcţionare a unităţii medicale cu suma de 250.000 de lei lunar, sumă care probabil va creşte în viitor. Primarul a mai spus că firma sibiană are o strategie de modernizare a unităţii medicale astfel încât, în câţiva ani, să existe saloane cu două paturi şi cu toate dotările necesare bolnavilor.
Edilul speră să nu existe probleme în ceea ce priveşte obţinerea autorizaţiilor de funcţionare a unităţii medicale pe care trebuie să le obţină de la Ministerul Sănătăţii.AGERPRES/(AS - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Ministerul Sănătăţii a aprobat redeschiderea spitalului din Săcele Ministerul Sănătăţii a aprobat, în 31 ianuarie a.c, structura de organizare pentru redeschiderea Spitalului din municipiul Săcele, închis de Ministerul Sănătăţii pe 1 aprilie 2011, urmând să primească şi clasificarea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean...
Braşov: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă intră în etapa a doua de modernizare Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă intră în a doua etapă de modernizare, după ce indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii au fost aprobaţi vineri, în şedinţa extraordinară de plen a Consiliului Judeţean.
Braşov: Spitalul din oraşul Victoria s-a redeschis Spitalul din oraşul Victoria, care fusese închis de Ministerul Sănătăţii în aprilie 2011, a fost redeschis marţi.
Braşov:Centru de Diagnostic şi Tratament Oncologic Cel mai modern Centru de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Europa de Est a fost inaugurat, joi, la Braşov.
Braşov: Spitalul din Săcele, închis în 2011, urmează să fie redeschis la mijlocul anului viitor Braşov,18 oct/Agerpres/- Administraţia locală din Săcele a demarat procedurile pentru redeschiderea spitalului municipal care a fost închis în martie 2011, termenul stabilit pentru inaugurare fiind mijlocul anului viitor, a anunţat marţi primarul Virgil Popa.
Braşov: Apel al CJ către Ministerul Sănătăţii pentru urgentarea lucrărilor de reabilitare a Maternităţii Preşedinta Comisiei de Sănătate a Consiliul Judeţean (CJ) Braşov, Mariana Câju, a făcut, miercuri, în şedinţa de plen a acestui for, apel către Ministerul Sănătăţii, care finanţează prin Banca Mondială lucrările de reabilitare a corpului vechi al Spitalului de Obstretică şi Ginecologie, să discute cu...