Cele mai citite
 


China: Seropozitivii discriminaţi în spitalele din China/OIM/
joi, 19 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Purtătorii virusului HIV nu sunt acceptaţi în spitalele din China, a indicat miercuri o agenţie a ONU, subliniind prezenţa continuă a acţiunilor discriminatorii din această ţară, în ciuda progresului economic înregistrat, potrivit AFP.
Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) a ajuns la această concluzie după ce a intervievat o sută de persoane bolnave de SIDA şi directorii a douăzeci de spitale din China.
Un chinez în vârstă de 37 de ani, purtător al virusul HIV, a explicat că nu reuşeşte să beneficieze de îngrijire medicală după ce a fost diagnosticat cu o tumoare la stomac.
'Toţi medicii îmi spuneau că trebuie să fiu operat imediat, dar după ce aflau că sunt seropozitiv, nici un spital nu mai voia să mă interneze. Îmi spuneau să mă internez într-un spital pentru boli infecţioase', a spus el pentru OIM, principală agenţie a ONU însărcinată cu lupta împotriva SIDA la locul de muncă.
'Un medic a refuzat să mă opereze spunându-mi că, dacă ceilalţi pacienţi ar afla că un seropozitiv a fost pe masa de operaţii, acest lucru ar afecta reputaţia spitalului', a continuat el.
Potrivit statisticilor oficiale, în China trăiesc 740.000 de persoane bolnave de SIDA.
În pofida progresului înregistrat în ceea ce priveşte prevenirea bolii, discriminările persistă, semnalează OIM într-un comunicat.
Conştient de această problemă, guvernul chinez îşi doreşte să acţioneze, adaugă OIM, care îndeamnă China să elaboreze reglementări care să garanteze purtătorilor virusului HIV accesul la îngrijire medicală.AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii face apel la China să îşi intensifice lupta împotriva SIDA Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut apel luni la Beijing să depună mai multe eforturi în vederea combaterii SIDA, în condiţiile în care China numără oficial o jumătate de milion de persoane infectate cu virusul HIV, sute de mii de alte persoane putând fi contaminate fără să ştie acest lucru...
UNAIDS cere Chinei să renunţe la un proiect de lege care interzice accesul persoanelor seropozitive în băile publice Agenţia ONU de luptă împotriva SIDA (UNAIDS) şi-a exprimat luni opoziţia faţă de un proiect de lege al autorităţilor chineze care interzice accesul persoanelor seropozitive în băile publice şi în cluburile de fitness, relatează AFP.
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA: Originea secretă a HIV Virusul Imunodeficienţei Umane (Human Immunodeficiency Virus - HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA - de la acronimul din limba franceză, Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis), păreau să fi apărut din senin atunci când au fost depistate de medici, dar genetica...
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA Ziua mondială de luptă împotriva SIDA (World AIDS Day) se marchează anual la 1 decembrie.
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.
UPDATE Omenirea a inversat cursul infectărilor cu HIV şi îşi fixează un nou obiectiv: eradicarea SIDA în 2030 Lumea a atins cel de-al şaselea Obiectiv al Mileniului 2015, cel de a fi redus propagarea maladiei SIDA şi îşi va fixa pentru următorii 15 ani un obiectiv mai ambiţios: eradicarea virusului HIV în 2030, relatează marţi EFE.