Cele mai citite
 


Constanţa: Demersuri pentru înfiinţarea unui centru ultramodern de radioterapie la Spitalul Judeţean
joi, 19 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Constanţa şi conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă vor să înfiinţeze un centru ultramodern de radioterapie, investiţie de 10 - 15 milioane de euro.
Managerul unităţii spitaliceşti, Dan Căpăţână, a declarat, miercuri, că investiţia se va realiza în parteneriat cu două grupuri din Turcia - Anadolu şi Acibadem -, care administrează mai multe spitale şi policlinici private din Istanbul, acestea "arătându-şi disponibilitatea" de a instrui gratis personalul medical de la SCJU şi de "a pune la dispoziţie tot ceea ce înseamnă know-how".
''Consiliul Judeţean este dispus să investească suma necesară de bani pentru a face un astfel de centru, ultramodern. El ar crea un pol de interes al spitalului pentru că echipamente de genul acesta nu prea sunt în ţară. (...) Mai există şi posibilitatea ca unul dintre investitorii cu care noi am discutat, Acibadem, să fie interesat de a face un joint-venture, o cooperare cu Consiliul Judeţean şi să operăm împreună un astfel de centru. (...) Centrul de radioterapie va fi construit în curtea spitalului judeţean'', a afirmat, într-o conferinţă de presă, reprezentantul SCJU Constanţa.
Referitor la colaborarea celor două grupuri de investitori turci cu SCJU, Dan Căpăţână a susţinut că aceasta este justificată prin faptul că respectivii oameni de afaceri au nevoie de cât mai mulţi pacienţi. "Ei au nevoie de pacienţi pentru că sunt un grup privat şi trăiesc din profit. Pacienţi care, dacă noi avem o colaborare bună, îi vom îndruma către ei pentru că este cel mai aproape, din punct de vedere geografic vorbind, şi preţurile faţă de Europa sunt mult mai jos. (...) Despre asta vorbim, despre bani", a afirmat Căpăţână.
El a spus că reprezentanţii CJ şi ai SCJU intenţionează să facă şi ''o zonă de telemedicină'', care înseamnă posibilitatea de a exista şi o a doua opinie medicală, de a se pune un diagnostic. ''Bineînţeles, va fi plătită de pacienţi (o a doua opinie - n.r.), dar noi vom facilita canalul acesta de comunicare şi, dacă vor investi, vor avea şi ei (investitorii turci - n.r.) o parte din profitul scos de acest centru de radioterapie'', a explicat Căpăţână.
Managerul SCJU Constanţa a declarat că, săptămâna trecută, o delegaţie a CJ şi a reprezentanţilor spitalului judeţean a fost la Istanbul şi a discutat cu investitorii turci referitor la cum îşi desfăşoară ei activitatea în domeniul radioterapiei.
''Am vizitat Spitalul Anadolu şi trei spitale ale grupului Acibadem. În principal, ne-au interesat zonele legate de oncologie pentru a explora posibilitatea de a înfiinţa un centru de radioterapie ultramodern la Constanţa. Şi am fost să vedem cum funcţionează acolo, pentru că ei au experienţă destul de mare în zona asta de radioterapie. (...) În Turcia... era plin de români acolo, pe partea de oncologie, pentru că ei pot dispune de echipamente foarte moderne'', a afirmat Dan Căpăţână.
Conform acestuia, întâlnirile şi discuţiile cu partea turcă vor continua, investitorii din Istanbul urmând să vină săptămâna viitoare la Constanţa. AGERPRES/(A - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Investiţie de 13 milioane de euro în Centrul de Radioterapie Oncologică de la Suceava Un Centru de Radioterapie Oncologică la standarde europene va deveni funcţional la Suceava după ce Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) şi reprezentantul firmei clujene care va realiza investiţia au semnat contractul de concesionare a 1.000 de metri pătraţi destinaţi construcţiei acestui Centru, a declarat...
Brăila: Centru medical de oncologie şi radioterapie de peste un milion de euro la Spitalul Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va avea un centru medical de oncologie şi radioterapie, investiţie în valoare de peste un milion de euro, care va fi asigurată din bugetul Consiliului Judeţean şi din fondurile proprii ale spitalului.
Brăila: Centru medical de oncologie şi radioterapie de peste un milion de euro la spitalul judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a lansat pe SEAP procedura de achiziţie publică pentru realizarea unui centru medical de oncologie şi radioterapie, investiţie în valoare de peste un milion de euro, care va fi asigurată din bugetul Consiliului Judeţean şi din fondurile propriile ale spitalului.
Maramureş: Centru de Radioterapie la SJU, investiţe din fonduri de la Banca Mondială Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală va beneficia până la sfârşitul anului de o secţie de radioterapie, investiţie realizată cu fonduri de la Banca Mondială.
Centrul de radioterapie oncologică ar putea fi construit la Suceava până la sfârşitul anului viitor Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a declarat vineri că proiectul înfiinţării unui centru de radioterapie oncologică pentru adulţi pe lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) se va materializa, după ce o companie şi-a exprimat intenţia de a realiza o astfel de investiţie...
Constanţa: Demersuri pentru ca fostul centru de sănătate Băneasa să intre în structura spitalului judeţean ca un centru multifuncţional Centrul de sănătate Băneasa, una dintre unităţile medicale desfiinţate la începutul acestui an prin ordin al ministrului Sănătăţii, va deveni un centru multifuncţional care va face parte din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe (SCJU) Constanţa, demersurile în acest sens fiind începute de...