Cele mai citite
 


Medicii dezmint acuzaţiile privind presupuse practici ilegale la clinica Sabyc din România
miercuri, 22 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

/Jerusalem Post/

Tel Aviv, 22 iul /Agerpres/ - Raidul efectuat luni de poliţie la clinica de fertilizare Sabyc din Bucureşti a fost "ca un film de la Hollywood", a declarat pentru postul de televiziune israelian Canal 2 medicul Nathan Levitt, reţinut în România, informează Jerusalem Post.

"Mai mulţi bărbaţi mascaţi cu armele scoase au dat buzna în clinică. Au spus că sunt de la poliţie şi se vedea că nu glumeau", a relatat profesorul Levitt, contactat telefonic în România.

Medicul este unul din cei patru suspecţi reţinuţi sub bănuiala de a fi utilizat ovule umane achiziţionate ilegal de la românce sărace. El a fost surprins chiar în timpul unei intervenţii de fertilizare a unei israelience.

"O pacientă se afla într-o poziţie foarte intimă, în mijlocul intervenţiei", a insistat medicul israelian, respingând acuzaţiile de practici ilegale în România.

"Am primit toate aprobările necesare. Cele mai recente datează de acum două săptămâni. Nu există nicio încălcare a legislaţiei române. Pe această bază am adus femei israeliene aici, unde avem o activitate de succes", a dat asigurări Nathan Levitt.

Doi medici israelieni sunt în custodia poliţiei, iar alţi doi se află în arest la domiciliu.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe israelian Yigal Palmor a declarat pentru Jerusalem Post că Ambasada Israelului în România depune eforturi pentru respectarea drepturilor respectivilor medici, inclusiv la reprezentare în justiţie.

"Putem doar monitoriza şi informa despre ceea ce se întâmplă, dar nu putem interveni", a explicat Yigal Palmor.

Anterior, un tribunal românesc a extins cu 29 de zile mandatul de reţinere a încă doi medici: Harry Mironescu şi fiul acestuia Yair Miron.

Un membru al Knessetului /parlamentul israelian unicameral/ a opinat că această poveste "demonstrează necesitatea reluării dezbaterilor pe marginea proiectului de lege guvernamental" privind liberalizarea restricţiilor referitoare la donaţiile de ovule umane, "examinat şi aprobat parţial de fostul legislativ".

În prezent, în Israel, au dreptul de a dona ovule doar femeile care urmează ele însele un tratament de fertilizare, donaţiile benevole ori provenind din partea unor prieteni sau rude nefiind acceptate.

Consilierul juridic al Ministerului Sănătăţii Mira Huebner a explicat că pregătirea documentului a fost foarte laborioasă, din cauza "imenselor complicaţii" privind actul medical şi a problemelor legate de etică, legislaţie israeliană, monitorizare etc. Proiectul de document prevede facilităţi pentru donator şi pentru femeile supuse unui tratament de fertilizare, precum şi acordarea de compensaţii donatorilor. AGERPRES/(Florence Bedreagă)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii israelieni de la clinica Sabyc, trimişi în judecată pentru trafic ilegal cu ovule Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia Yair Miron, medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind si secretara Cecilia Borza, au fost trimişi, miercuri, în judecată de procurorii DIICOT, pentru trafic ilegal cu ovule.
Un specialist în fertilizare in vitro de la Centrul Medical "Assaf Harofeh', implicat în scandalul traficului de ovule din România Profesorul Raphael Ron-El, şeful departamentului de fertilizare in vitro /IVF/ la Centrul Medical "Assaf Harofeh", este unul dintre israelienii implicaţi în scandalul traficului de ovule, recoltate pentru fertilizarea in vitro, la clinica privată Med New Life din Bucureşti, România, relatează miercuri...
Trei persoane de la clinica Sabyc, reţinute pentru trafic cu ovule Bucureşti, 20 iul /Agerpres/ - Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism (DIICOT) au reţinut, în noaptea de duminică spre luni, trei persoane, într-o anchetă privind traficul cu ovule de la clinica de chirurgie estetică şi fertilizare in vitro "Sabyc" din Bucureşti
Medicii de la Clinica Sabyc, condamnaţi definitiv la trei ani de închisoare cu executare Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, şi medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind au fost condamnaţi definitiv marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la câte trei ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care au fost trimişi în judecată de procurorii...
Medicii de la Clinica Sabyc, condamnaţi la cinci ani de închisoare Bucureşti, 14 nov/Agerpres/- Magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au condamnat miercuri pe patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, şi pe medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind la câte cinci ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care au fost trimişi în...
Procesul medicilor de la clinica Sabyc a început cu o amânare Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat, marţi, pentru 11 mai, procesul în care patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia Yair Miron, medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind şi secretara Cecilia Borza au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, pentru trafic ilegal cu...