Cele mai citite
 


Emblema 'Onoarea Armatei României', conferită de ministrul Oprea militarilor Batalionului 'Neagoe Basarab' răniţi în Afganistan
joi, 19 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a conferit miercuri emblema "Onoarea Armatei României" cu însemn de război locotenentului George Olteanu, plutonierilor-majori Marius Apostol şi Daniel Riza şi caporalului Nicolae Barbu, în semn de apreciere pentru înalta competenţă profesională, curajul, spiritul de sacrificiu, dăruirea şi iniţiativa în îndeplinirea misiunilor de luptă încredinţate în teatrul de operaţii din Afganistan.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale transmis AGERPRES, ministrul Gabriel Oprea şi şeful Statului Major General, general-maior Ştefan Dănilă, i-au vizitat pe locotenentul Olteanu şi pe plutonierul-major Riza, aflaţi în prezent la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC), ocazie cu care ministrul le-a înmânat personal medalia celor doi militari, urmând ca plutonierul-major Apostol să primească distincţia în Germania, unde se află la tratament, iar caporalul Nicolae Barbu, în teatrul de operaţii din Afganistan.
Conducerea MApN a fost informată de echipa medicală despre evoluţia stării de sănătate a celor doi pacienţi şi despre progresele înregistrate în recuperarea lor.
Ministrul i-a îmbărbătat pe cei doi militari şi i-a asigurat de tot sprijinul său şi al conducerii armatei, atât în perioada internării în SUUMC, unde beneficiază de condiţii optime de tratament, cât şi după externare, odată reîntorşi la familii.
Plutonierul-major Apostol Marius se află în continuare internat în spitalul militar din Landstuhl (Germania), unde urmează un tratament de recuperare, evoluţia stării sale de sănătate fiind favorabilă.
Caporalul Nicolae Barbu şi-a reluat activitatea, încă din data de 1 mai, în baza Lagman din Afganistan.
Cei patru militari din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab" au fost implicaţi într-un incident în data de 1 mai a.c., în timpul unei misiuni pe autostrada A1 din provincia Zabul, Afganistan, când autovehiculul blindat tip MRAP (vehicul rezistent la mine şi protejat împotriva ambuscadelor) în care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat. AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Militari români morţi în Afganistan - cronologie Un militar român şi-a pierdut viaţa şi alţi cinci au fost răniţi în Afganistan duminică, 30 martie, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat. Militarii executau o misiune de patrulare în comun cu forţele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ 10 kilometri...
Spitalul Militar Central asigură recuperarea medicală pentru şase pacienţi răniţi în 'Colectiv' Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" asigură recuperarea medicală pentru şase pacienţi răniţi în Colectiv.
SUUMC,despre evoluţia celor 10 militari ucraineni răniţi, aduşi la Bucureşti: Au intrat în procesul de evaluare clinică şi paraclinică Militarii ucraineni transferaţi, miercurea trecută, de la Baza 90 Transport Aerian, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) 'Dr. Carol Davila', au fost consultaţi de o echipă medicală multidisciplinară, iar în acest moment "au intrat în procesul de evaluare clinică şi paraclinică în...
Spitalul Militar Central: Cei patru pacienţi de la Colectiv au o stare generală bună Cei patru pacienţi răniţi în clubul Colectiv şi internaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" sunt într-o stare generală bună, cu evoluţie favorabilă, conştienţi, cooperanţi, orientaţi temporo-spaţial, echilibraţi respirator şi hemodinamic.
Comunicat de presă - Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central 'Dr. Carol Davila' Dialogul interdisciplinar, imperativ al medicinei moderne
Militarii răniţi în catastrofa aviatică de la Tuzla, vizitaţi de ministrul Apărării Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, i-a vizitat joi după-amiază, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central 'Dr. Carol Davila', pe căpitanul Daniel Bâlsanu şi pe maistrul militar Marius Nazare, răniţi în catastrofa aviatică de la aerodromul Tuzla.