Cele mai citite
 


Expoziţie de fotografie dedicată promovării alăptării în România
joi, 19 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia pentru egalitatea de şanse din Senat în parteneriat cu Reprezentanţa UNICEF România a organizat miercuri, la Palatul Parlamentului, expoziţia de fotografie 'Dreptul meu la un start sănătos în viaţă!', dedicată protejării şi promovării alăptării în România.
Potrivit unui comunicat de presă remis de Senat, fotografiile au fost realizate cu participarea directă a tinerelor mame şi a specialiştilor din cadrul Iniţiativei Spital Prieten al Copilului şi au surprins situaţiile reale din viaţa cuplului mamă-copil dintr-o maternitate din România.
Reprezentantul UNICEF România, Edmond McLoughney, consideră că iniţiativa legislativă prin care ar fi reglementată activitatea de marketing a substituenţilor de lapte matern trebuie să găsească sprijin la autorităţile române şi în Parlament.
'Ne dorim ca prin această expoziţie de fotografie să informăm prin imagine reprezentanţii autorităţilor şi opiniei publice cu privire la importanţa alăptării, să tragem un semnal de alarmă factorilor de decizie politică asupra necesităţii creării unui set de instrumente care să susţină, promoveze şi protejeze alăptarea şi mai ales să activăm autorităţile în susţinerea iniţiativei legislative cu privire la reglementarea activităţii de marketing a substituenţilor de lapte matern. Transpunerea Codului este doar un instrument, aceasta nu va rezolva situaţia alăptării în România', a afirmat Edmond McLoughney.
Referitor la această propunere legislativă, senatorul Elena Mitrea a precizat că obiectivul urmărit de iniţiatori este acela de a asigura o nutriţie adecvată şi sănătoasă pentru sugarii şi copiii mici, precum şi protecţia şi promovarea alăptării exclusive a copiilor până la vârsta de şase luni şi continuarea alăptării acestora până la vârsta de minimum doi ani.
'Parlamentul României şi-a asumat azi (miercuri-n.r.) rolul de instituţie care să onoreze obligaţiile şi recomandările internaţionale de a transpune Codul Internaţional de Marketing al Substituenţilor de Lapte Matern în legislaţia naţională. Cu toţii credem cu tărie în cauza sănătăţii şi bunăstării copilului, fapt de natură să ne unească în acest demers comun. Am bucuria să vă anunţ că această propunere legislativă are iniţiatori din partea tuturor partidelor parlamentare. Le mulţumesc colegelor şi colegilor pentru susţinerea acordată şi reprezentanţilor UNICEF care au ajutat la demararea acestui proiect important pentru România', a declarat Elena Mitrea, care este unul dintre iniţiatorii propunerii legislative.
La eveniment au participat preşedintele Senatului, Mircea Geoană, membri ai Parlamentului, reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale, organizaţiilor nonguvernamentale, mass-media, precum şi experţi din domeniul protecţiei şi promovării drepturilor mamei şi copilului. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa celor mai tineri "lobby-işti", Carol Petreanu (un an şi opt luni) şi Lia Dincă (în vârstă de o lună şi trei zile), care au transmis un "mesaj" politicienilor pentru dreptul tuturor copiilor de a fi alăptaţi. AGERPRES/ (AS - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie pentru promovarea alăptării la sân, la Parlament Reprezentanţa UNICEF România a organizat, luni, la Parlament o campanie pentru promovarea alăptării copiilor la sân care a cuprins expoziţia de fotografie "Alăptarea în România", dar şi prezentarea iniţiativei privind marketingul substituenţilor de lapte matern.
Galaţi: Maternitatea Spitalului Judeţean a primit clasificarea 'Spital Prieten al Copilului' Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Sfântul Andrei'' a fost desemnată, cu sprijinul ArcelorMittal Galaţi şi UNICEF România, 'Spital Prieten al Copilului', în conformitate cu standardele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi UNICEF, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul de imagine al...
Cluj: Reprezentantul UNICEF în România vizitează maternitatea din Câmpia Turzii Reprezentantul UNICEF în România, Edmond McLoughney, vizitează, joi, Maternitatea din Câmpia Turzii, desemnată, în ianuarie 2010, drept ''Spital Prieten al Copilului'' de Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF).
Cluj: În România, sunt 35 de 'Spitale prietene ale copilului' Cluj-Napoca, 22 feb /Agerpres/ - Un număr de 35 din cele 204 maternităţi din România sunt active în reţeaua UNICEF 'Spital prieten al copilului', iar o treime din naşteri au loc în aceste unităţi sanitare.
UNICEF: Aprobarea proiectului privind marketingul substituenţilor de lapte matern, un succes UNICEF salută adoptarea proiectului privind marketingul substituenţilor de lapte matern de către Parlament şi susţine că naţionale desfăşurate în perioada 1991 - 2010 arată efectele negative ale întreruperii timpurii a alăptării, ale ratei reduse de alăptare exclusivă, ale introducerii inadecvate a laptelui...
Roberta Anastase susţine alăptatul la sân Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat luni, cu prilejul mesei rotunde "Alăptarea - de la comunicare la acţiune", că susţine alăptatul la sân.