Cele mai citite
 


Hunedoara: Medicii de familie, nemulţumiţi de noul contract-cadru cu Casa de Sănătate
joi, 19 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie din judeţul Hunedoara nu vor semna contractul-cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, de la 1 iunie, fiind nemulţumiţi de mai multe prevederi incluse în document despre care susţin că vor falimenta cabinetele cu mai puţin de 1.800 de pacienţi pe listă şi sunt defavorabile bolnavilor.
"Suntem pregătiţi să nu semnăm contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, chiar dacă nu ne dorim acest lucru. Noi cerem lucruri de bun-simţ, care nu vor dezechilibra bugetul de stat", a declarat, miercuri, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie (SMF) Hunedoara, dr. Ana Chiş-Şerban.
Una dintre principalele probleme semnalate se referă la impunerea unui buget de medicamente pentru cabinetele medicilor de familie. Măsura este contestată, medicii de familie apreciind că nu poate fi pusă în practică.
"Nu poţi programa un om când să se îmbolnăvească. Vom fi în situaţia de a-i trata doar pe acei pacienţi care se vor îmbolnăvi la începutul lunii", a spus dr. Chiş-Serban.
O altă nemulţumire se referă la faptul că reţetele gratuite şi compensate se vor elibera doar pentru o boală cronică şi nu pentru un pacient cronic, în condiţiile în care, afirmă medicii, un asemenea bolnav are nevoie, de regulă, de mai multe medicamente.
În plus, în contract se menţine prevederea conform căreia medicii de familie pot consulta doar 20 de bolnavi pe zi şi doar pentru aceştia vor putea fi eliberate reţete pentru medicamente compensate şi gratuite.
"Până acum consultam 20 de bolnavi, iar ceilalţi care veneau la cabinet plăteau, dar puteau beneficia de reţete gratuite şi compensate. Noul contract prevede că putem elibera doar 20 de reţete compensate şi gratuite, iar restul vor fi reţete simple. Prin urmare, ceilalţi pacienţi dintr-o zi vor trebui să plătească medicamentele", a completat preşedintele SMF Hunedoara.
Medicii de familie vor mai avea o rundă de consultări interne pe tema contractului-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate pe data de 27 mai.
În judeţul Hunedoara funcţionează acum 243 de cabinete ale medicilor de familie. AGERPRES/(AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai pot elibera, de luni, reţete gratuite sau compensate, după ce Casa de Asigurări de Sănătate /CAS/ Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010, transmite corespondentul AGERPRES...
Mirela Profir (PMF Dolj): Medicii nu vor mai putea elibera reţete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj sunt hotărâţi să nu semneze noul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate în forma impusă de aceasta.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Dolj: Medicii de familie nu semnează actele adiţionale impuse de Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Dolj nu vor semna actele adiţionale la contractele încheiate pentru anul 2010, pregătite de Casa de Asigurări de Sănătate, pe motiv că acestea sunt întocmite în baza noilor acte normative pe care medicii doresc să le renegocieze.