Cele mai citite
 


Ialomiţa: Cazuri de varicelă la o grădiniţă din Slobozia
joi, 19 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 20 de cazuri de îmbolnăvire cu varicelă, cunoscută în limbajul popular ca vărsat de vânt, au fost înregistrate în ultima săptămână la Grădiniţa cu program prelungit nr. 2 din Slobozia.
Potrivit managerului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Ialomiţa, Dan Noel, în această unitatea de învăţământ nu a fost declarat focar, aşa cum s-a întâmplat la începutul lunii, pentru că numărul copiilor care s-au îmbolnăvit nu depăşeşte 30% din totalul celor înscrişi.
''Şapte cazuri de varicelă au apărut în data de 10 mai, la Grupa mică, alte cazuri apărând pe parcurs şi la alte grupe, din data de 17 mai nefiind înregistrate cazuri noi'', a spus acesta.
Copiilor li s-a recomandat izolarea la domiciliu, fiind supravegheaţi de către medicul de familie. Zilnic se face triajul epidemiologic al copiilor de la grădiniţă.
Aceeaşi grădiniţă din Slobozia a fost închisă pe 4 mai, în urma declarării focarului de varicelă, însă la câteva zile de la redeschidere au apărut noi cazuri. AGERPRES/(A - Mihaela Leţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Focar de varicelă la o grădiniţă din Vaslui Aproape 50 de copii de la o grădiniţă din judeţul Vaslui s-au îmbolnăvit în acest an de varicelă, la acea unitatea de învăţământ focarul fiind încă activ.
Vaslui: Şase focare de varicelă, în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui monitorizează în această perioadă şase focare de varicelă, toate înregistrate la unităţi de învăţământ din mediul urban. Potrivit autorităţilor sanitare vasluiene, cele mai multe cazuri de varicelă s-au înregistrat la o grădiniţă din municipiul Huşi, unde 52...
Călăraşi: Focar de varicelă la o grădiniţă cu program prelungit Un focar de varicelă a fost identificat într-o grădiniţă din municipiul Călăraşi.
DSP se confruntă cu un focar de varicelă la o grădiniţă din Râmnicu Vâlcea Un focar de varicelă a fost depistat de Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea la o grădiniţă din municipiul Râmnicu Vâlcea, unde 13 preşcolari au fost diagnosticaţi cu această afecţiune, a declarat luni pentru AGERPRES directorul instituţiei, Mihaela Brănescu.
Călăraşi: Un nou focar de varicelă la o creşă săptămânală Un nou focar de varicelă a fost identificat într-o creşă din municipiul Călăraşi.
Ialomiţa: Focar de rabie în Coşereni, din cauza unei pisici Slobozia, 28 aug /Agerpres/ - În localitatea Coşereni a fost declarat focar de rabie, după ce o pisică, care prezenta semne evidente de agresivitate, a pătruns într-o gospodărie şi l-a muşcat pe proprietarul acesteia.