Cele mai citite
 


Iaşi: A treia zi de proteste la Spitalul Socola
joi, 19 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi protestează, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, nemulţumiţi de nivelul salariilor primite pentru munca depusă în luna aprilie.
Ei au blocat intrarea spre pavilioanele unităţii medicale.
Sergiu Apostol, liderul sindicatului Sanitas de la Spitalul Socola, precum şi protestatarii susţin că nu vor renunţa la grevă până când problemele salariale nu le vor fi rezolvate.
Conform lui Apostol, în prezent sunt internate doar cazurile care reprezintă urgenţe majore. Pacienţii internaţi în spital beneficiază de îngrijirile medicale corespunzătoare afecţiunilor lor, în schimb nu se fac internări şi nici nu se eliberează adeverinţe medicale.
Angajaţii Spitalului Universitar de Neuropsihiatrie Socola au protestat încă de luni în curtea unităţii medicale, manifestându-şi nemulţumirea faţă de faptul că salariile pentru luna aprilie le-au fost diminuate cu 25 - 35%.
Pentru prima dată în cei peste 100 de ani de la înfiinţarea unităţii medicale, angajaţii au refuzat să facă internări şi au închis porţile spitalului, după ce Ministerul Sănătăţii a decis reducerea cheltuielilor salariale la 70% din bugetul alocat de Casa de Asigurări de Sănătate.
Conducerea unităţii medicale s-a întâlnit în ultimele două zile cu reprezentanţii Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate, dar şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, însă nu s-a găsit până în prezent nicio soluţie de rezolvare a situaţiei.
Miercuri este aşteptată la Iaşi o comisie ministerială. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Încă o zi de proteste la Spitalul Socola Peste 100 de angajaţi de la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi protestează, joi, pentru a patra zi consecutiv, în curtea unităţii sanitare, nemulţumiţi de nivelul salariilor primite pentru munca depusă în luna aprilie.
Iaşi: Angajaţii de la Socola au ieşit în curtea spitalului Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi au ieşit marţi, pentru a doua zi consecutiv, în stradă, nemulţumiţi de nivelul de salarizare.
Iaşi: Cadrele medicale de la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola se pregătesc de grevă Peste 800 dintre membrii Sindicatului Sanitas Iaşi, care lucrează la Spitalul Universitar de Neuropsihiatrie Socola, avertizează că începând de luni vor declanşa noi forme de protest, chiar şi greva generală.
Iaşi: Angajaţii de la Socola, decişi să continue protestul Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola, din Iaşi, sunt decişi să continue protestul declanşat luni dimineaţa în semn de nemulţumire faţă de salariile din sistemul medical.
Iaşi: Protestele vor continua la Socola până la sfârşitul lunii Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi sunt decişi să continue până la sfârşitul lunii protestul, nemulţumiţi că în luna aprilie au primit salariile cu 25% mai mici.
Iaşi: Sindicaliştii Sanitas anunţă o toamnă cu proteste Sindicaliştii din cadrul filialei ieşene a Sanitas sunt decişi să înceapă luna octombrie cu pichetarea Prefecturii, iar după Sărbătorile Iaşilor să-şi continue protestele cu un miting şi acţiuni de pichetare a DSP şi CJAS.