Cele mai citite
 


Oamenii de ştiinţă ruşi dezvoltă o metodă unică de combatere a cancerului
joi, 19 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Experţi în fizică nucleară din Novosibirsk, Siberia, au creat un accelerator de particule care permite distrugerea în mod selectiv a celulelor tumorilor maligne, a informat recent ITAR-TASS.
În sângele pacientului se injectează o soluţie care conţine bor. Ca urmare, în celulele canceroase începe să se acumuleze izotopul bor-10. Apoi începe atacarea tumorii, prin iradiere cu neutroni epitermici îndreptaţi împotriva nucleelor de bor. Începe o reacţie însoţită de o considerabilă emisie de energie care distruge celulele maligne, adaugă RIA Novosti, care preia ştirea.

Omul de ştiinţă Serghei Taskaev, unul dintre autori, a explicat că borul nu este toxic şi că se poate acumula în organism, în cantităţi mai mari în tumoare decât în celulele sănătoase.

Rezultatele unui experiment cu biomaterial inspiră optimism. Tumoarea atacată a dispărut. Oamenii de ştiinţă doresc să înceapă în curând testarea în instituţii medicale. Unele companii japoneze, europene şi americane au arătat deja interes faţă de această nouă tehnologie, potrivit aceleiaşi surse.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
VIRUSUL ZIKA Tehnică de iradiere pentru sterilizarea ţânţarilor purtători ai virusului Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) intenţionează să ajute ţările din America Latină în lupta împotriva virusului Zika prin furnizarea de tehnologie de iradiere pentru sterilizarea ţânţarilor purtători ai virusului, informează agenţia de ştiri DPA.
Australia: Experţi din întreaga lume analizează impactul consumului de vin asupra sănătăţii Oameni de ştiinţă, specialişti în domeniul sănătăţii şi medici practicieni din întreaga lume s-au reunit începând de joi la Sydney la conferinţa ştiinţifică WineHealth 2013 pentru a discuta despre impactul consumului de vin asupra sănătăţii, relatează presa locală, citată de Xinhua.
OMS dezminte că ar primi bani de la industria alimentelor şi băuturilor Directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Margaret Chan, a dezminţit luni că instituţia pe care o conduce primeşte finanţare de la industria alimentară şi a băuturilor în legătură cu programele sale de combatere a bolilor cardiovasculare, a cancerului şi diabetului, între altele, relatează...
Rusia ameninţă să-şi suspende participarea la OMS Rusia şi-ar putea suspenda calitatea de membră a Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) dacă informaţiile apărute în presa occidentală despre complicitatea scandaloasă dintre consultanţii OMS şi marile companii farmaceutice în decretarea pandemiei de gripă porcină se vor adeveri, a avertizat vineri Igor...
Programul de stat de combatere a anemiei în India: Aproape 900 de copii s-au intoxicat cu suplimente cu acid folic Aproape 900 de elevi din diferite zone ale statului indian Haryana au solicitat asistenţă medicală ca urmare a administrării suplimentelor cu acid folic în cadrul programului naţional de combatere a anemiei, a relatat ziarul local Hindu, citat miercuri de RIA Novosti.
După ce aţi fumat în apartament, ar fi bine să schimbaţi mobila dacă nu vreţi să faceţi cancer Experţi din centre de cercetare de top din SUA au stabilit că fumatul în apartament contribuie la apariţia unui strat de substanţe nocive, care rămâne absolut pe toate suprafeţele chiar şi după aerisirea camerei. Acest strat are un efect genotoxic şi favorizează dezvoltarea cancerului, deteriorând ADN-ul...