Cele mai citite
 


OCDE prevede o creştere semnificativă a cheltuielilor destinate persoanelor în vârstă
joi, 19 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cheltuielile legate de sprijinul acordat persoanelor în vârstă se va dubla, chiar tripla în ţările membre OCDE până în 2050, a avertizat organizaţia într-un raport publicat miercuri, cerând statelor să-şi îmbunătăţească gestionarea în materie şi să ajute mai mult actorii din acest sector, informează AFP.
În 2008, cheltuielile în acest domeniu au reprezentat în medie 1,5% din PIB-ul ţărilor OCDE /ţările bogate/. Ele sunt estimate la 0,1% din PIB-ul Portugaliei, 3,6% în Suedia, 1,7% în Franţa.
Însă, afirmă organizaţia, aceste cheltuieli 'urmează să se dubleze, chiar să se tripleze, până în 2050', populaţia în vârstă de peste 80 de ani ajungând de la 4% la 10% în această perioadă.
În această privinţă, Angel Gurria, secretarul general al OCDE, subliniază că 'politicile cărora le lipseşte coerenţa şi care sunt prezente în numeroase state trebuie revizuite'.
În prezent, în cadrul OCDE, circa 70% dintre persoanele care au nevoie de sprijin sunt îngrijite la domiciliu, un sistem mai puţin costisitor decât îngrijirea acestora în instituţii specializate, care, deşi mai puţin folosite, absorb 62% din cheltuieli. În plus, un adult din zece se ocupă de o persoană cu probleme.
Însă, indică raportul, să ajuţi un apropiat care are nevoie de sprijin nu rămâne fără consecinţe, persoanele care asigură acest ajutor confruntându-se 'cu un risc mai ridicat de sărăcie' şi cu probabilitatea unor probleme de sănătate mentale crescute. În acest sens, pentru OCDE, 'nu este de preferat să se solicite prea mult ajutorul unui membru al familiei'.
Pentru 'a se face faţă viitoarelor cereri', OCDE recomandă să se facă apel la imigraţie. Organizaţia sugerează creşterea numărului permiselor de muncă acordate străinilor pentru a se consolida sectorul celor care oferă sprijin persoanelor aflate în dificultate.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Persoanele cu probleme mentale sunt împiedicate să voteze în multe state din UE În contradicţie cu dreptul internaţional şi european, pe teritoriul Uniunii Europene cetăţenilor cu probleme de sănătate mentală le este refuzat în mod regulat dreptul de a vota, susţine un nou raport preluat de EUObserver în ediţia de marţi.
Primul raport despre sinuciderile în rândul copiilor în Franţa Celebrul psihiatru Boris Cyrulnik prezintă joi secretarului de stat francez pentru problemele tineretului, Jeannette Bougrab, un raport care explorează inexplicabilul fenomen al sinuciderilor în rândul copiilor şi tinerilor, scrie Le Figaro în ediţia de miercuri.
Cluj: Medicii români sunt apreciaţi în Franţa, unde există spitale cu raport de gardă în română Medicii români sunt foarte căutaţi în Franţa şi în provinciile franceze din lume, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, un medic român care a participat la întâlnirea festivă prilejuită de aniversarea a 40 de ani de la absolvirea Universităţii de Medicină din Cluj.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Franţa: peste 20.000 de copii cu handicap neşcolarizaţi În Franţa, un copil autist poate frecventa o şcoală normală dacă are totuşi un însoţitor, care să-l ajute să devină independent. În timp ce ministrul educaţiei vrea să facă din ocupaţia de însoţitor o 'adevărată meserie', un raport al Senatului arată că 20.000 de copii cu handicap sunt în prezent ne...
Un centru de psihiatrie din Franţa a încălcat grav drepturile pacienţilor Inspectorii de sănătate din Franţa au descoperit practici care încălcau grav drepturile pacienţilor, într-o clinică de psihiatrie din estul ţării, conform constatărilor unui raport publicat miercuri de controlorul general al locurilor privative de libertate, relatează AFP.