Cele mai citite
 


Proiect transfrontalier de identificare a oportunităţilor în regiunea de graniţă Ruse - Giurgiu
joi, 19 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Locuitorii oraşelor Giurgiu şi Ruse ar putea beneficia de servicii sociale, medicale sau de altă natură în oricare din cele două localităţi de la Dunăre, după aplicarea unui proiect transfrontalier în Euroregiunea Ruse - Giurgiu.
"Primăria din Ruse este iniţiatorul unui proiect care se va realiza în colaborare cu Primăria municipiului Giurgiu şi care vizează realizarea de operaţiuni de dezvoltare şi a unui Masterplan comun pentru Euroregiunea Ruse - Giurgiu. Este posibil ca, în urma identificării unor oportunităţi de dezvoltare economică şi socială, unii giurgiuveni să apeleze la servicii medicale sau să îşi ducă copiii la creşă la Ruse, în Bulgaria, sau invers locuitorii din Ruse să fie interesaţi de unele servicii oferite în municipiul Giurgiu", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Ianca Meca, responsabil cu proiectul din partea Primăriei Giurgiu.
Ea a precizat că proiectul se desfăşoară în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007 - 2013, are o valoare totală de aproape un milion de euro, din care 84 la sută reprezintă finanţare nerambursabilă de la Fondul European de Dezvoltare Regională, şi se va derula pe o perioadă de 18 luni.
Proiectul mai urmăreşte stabilirea de priorităţi comune şi stabilirea de soluţii optime în infrastructura economică, tehnică, socială sau de transporturi în regiunea de graniţă Ruse - Giurgiu pentru o perioadă de minim şapte ani de zile.
Prezentarea proiectului a fost făcută, miercuri, simultan, pe ambele maluri ale Dunării - la Giurgiu şi la Ruse. AGERPRES/(A - Camelia Bigan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiect strategic în regiunea transfrontalieră România-Bulgaria, lansat la Giurgiu Toate judeţele şi districtele din zona transfrontalieră România-Bulgaria vor participa, pentru o perioadă de 78 de luni (şase ani şi şase luni - n.r.), la un proiect privind starea şi evoluţia socio-economică a regiunii transfrontaliere româno-bulgare în perioada 2009-2015, proiect a cărei lansare are...
Judeţele Botoşani, Sălaj şi Tulcea vor beneficia de un proiect de servicii medico-sociale integrate Un proiect de formare pentru 18 localităţi din judeţele Botoşani, Sălaj şi Tulcea cu finanţare elveţiană, având ca scop dezvoltarea unor modele de îngrijiri comunitare integrate de tip medico-social, a fost lansat vineri la conferinţa internaţională "Servicii de sănătate şi sociale integrate".
Cluj: Proiect cu finanţare europeană pentru ridicarea calităţii programelor de studii medicale şi farmaceutice Cinci universităţi cu profil medical şi farmaceutic din România au elaborat şapte programe de studii, care vor contribui la creşterea calităţii ofertei educaţionale din domeniul sănătăţii, în cadrul proiectului intitulat "Standarde de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul...
Salvaţi Copiii România lansează un nou proiect, în beneficiul copiilor cu tulburări de sănătate mintală Organizaţia Salvaţi Copiii România lansează proiectul Servicii integrate pentru copiii cu probleme de sănătate mintală, copiii victime ale violenţei domestice și familiile acestora. Scopul demersului este formarea de personal specializat care să ofere sprijin și să asigure cea mai bună...
Cluj: Laboratorul Santomar -dotat cu aparatură modernă, printr-un proiect cu finanţare europeană Laboratorul de anatomie patologică şi citologie Santomar Oncodiagnostic din Cluj-Napoca a finalizat un proiect de dotare cu echipamente performante de analiză şi diagnostic, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).
Cluj: Mircia Giurgiu cere câte un elicopter medical pentru fiecare regiune de dezvoltare Deputatul Mircia Giurgiu, propus pentru excluderea din PDL, a pregătit un proiect legislativ prin care toate cele opt regiuni de dezvoltare să fie dotate cu câte un elicopter pentru intervenţii în cazuri medicale.