Cele mai citite
 


Pronunţarea în procesul Traian Băsescu - Mugurel Surupăceanu va fi dată pe 25 mai
joi, 19 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Judecătoria Sectorului 5 se va pronunţa pe 25 mai în procesul în care preşedintele Traian Băsescu l-a acţionat în judecată pe deputatul Mugurel Surupăceanu pentru afirmaţiile acestuia privind încurajarea de către şeful statului a consumului de droguri.
La termenul de miercuri Traian Băsescu şi Mugurel Surupăceanu au răspuns, pe rând, întrebărilor adresate prin intermediul instanţei şi au fost puse concluzii pe fond de către avocaţii celor doi.
Deputatul social-democrat Mugurel Surupăceanu a susţinut că prin atitudinea sa Traian Băsescu ar fi putut "induce populaţiei tinere un sentiment că drogurile de tip etnobotanic sunt droguri legale".
"Legea pe care am iniţiat-o eu a fost adoptată cu o zi înainte de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privitoare la substanţele etnobotanice. Preşedintele Traian Băsescu a refuzat să promulge legea adoptată deja de ambele Camere ale Parlamentului", şi-a motivat Surupăceanu afirmaţiile.
La cererea avocaţilor lui Traian Băsescu de a nominaliza trei persoane care ar fi făcut afirmaţii privind finanţarea campaniei prezidenţiale cu fonduri obţinute din comercializarea etnobotanicelor, Surupăceanu nu a putut să dea un răspuns concret, dar a spus că în mediul politic şi în mass-media circulau astfel de zvonuri.
Totodată, Surupăceanu a spus că afirmaţiile sale nu au fost făcute la adresa persoanei Traian Băsescu, ci la adresa instituţiei prezidenţiale.
De asemenea, Surupăceanu a explicat că a făcut anumite precizări pe site-ul personal în care a menţionat că era vorba de substanţe etnobotanice şi nu de droguri ilegale şi aceste precizări au fost preluate de multe instituţii media.
Avocaţii lui Traian Băsescu, reprezentanţi ai Casei de Avocatură "Ţuca şi Asociaţii", au cerut admiterea cererii de chemare în judecată şi acordarea unei despăgubiri simbolice.
"Afirmaţiile privindu-l pe Traian Băsescu au fost făcute într-o conferinţă de presă cu intenţia clară de a afecta imaginea preşedintelui. Prea mult, prea des se fac astfel de afirmaţii. Domnul Surupăceanu a vorbit despre campania electorală în care era implicat Traian Băsescu, nu instituţia Preşedinţiei.", a afirmat unul dintre avocaţii lui Traian Băsescu.
Aceştia au afirmat că efectul pe care l-au produs acele afirmaţii s-a reflectat în reacţiile principalelor posturi de televiziune, provocând o reacţie negativă la adresa preşedintelui României.
După terminarea procesului, Mugurel Surupăceanu a declarat că îşi menţine afirmaţiile făcute până în acest moment însă nu mai poate spune că Traian Băsescu mai încurajează consumul de droguri uşoare.
"Traian Băsescu a dat puţin înapoi de când a început procesul şi schimbarea atitudinii sale s-a produs şi datorită dvs., presei, care aţi acţionat foarte vehement la afirmaţiile sale", a mai spus Mugurel Surupăceanu. AGERPRES/(AS - Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Traian Băsescu: Spaţiul public a ajuns extrem de poluat de declaraţii de multe ori lipsite de responsabilitate Spaţiul public a ajuns extrem de poluat de declaraţii lipsite de responsabilitate, a afirmat preşedintele Traian Băsescu, miercuri, la Judecătoria Sectorului 5, cu ocazia audierii sale în procesul în care cere obligarea deputatului PSD Mugurel Surupăceanu la plata unor daune morale simbolice în valoare...
Pronunţarea în procesul Băsescu-Surupăceanu, amânată pentru 30 mai Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au amânat miercuri pentru 30 mai pronunţarea în procesul în care preşedintele Traian Băsescu l-a acţionat în judecată pe deputatul Mugurel Surupăceanu pentru afirmaţiile acestuia privind încurajarea de către şeful statului a consumului de droguri.
Traian Băsescu a promulgat Legea de respingere a OUG 113/2010 privind drepturile câştigate de bugetari în instanţă Preşedintele Traian Băsescu a promulgat Legea de respingere a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale bugetarilor, informează luni Administraţia Prezidenţială într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei...
Instanţa Judecătoriei Sectorului 5 a decis citarea preşedintelui Băsescu în procesul acestuia cu Mugurel Surupăceanu Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au dispus, miercuri, la cererea deputatului PSD Mugurel Surupăceanu, citarea preşedintelui Traian Băsescu în procesul în care acesta cere obligarea deputatului PSD plata unor daune morale simbolice în valoare de un leu pentru declaraţiile legate de magazinele care...
Traian Băsescu: Spaţiul public - extrem de poluat de declaraţii lipsite de responsabilitate Spaţiul public a ajuns extrem de poluat de declaraţii lipsite de responsabilitate, a afirmat preşedintele Traian Băsescu, miercuri, la Judecătoria Sectorului 5 din Bucureşti, cu ocazia audierii sale în procesul în care cere obligarea deputatului PSD Mugurel Surupăceanu la plata unor daune morale simbolice...
Preşedintele Băsescu pierde procesul cu deputatul Surupăceanu Judecătoria Sectorului 5 a respins luni ca neîntemeiată acţiunea formulată de preşedintele Traian Băsescu prin care cerea daune morale deputatului Mugurel Surupăceanu pentru afirmaţiile făcute de acesta privind încurajarea de către şeful statului a consumului de droguri uşoare.