Cele mai citite
 


Risc de obezitate dacă mănânci 'cât pentru doi' în timpul sarcinii
joi, 19 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea, Tensiunea arteriala, Obstetrica - Ginecologie, Mama si copilul
 

Mâncatul 'cât pentru doi' în timpul sarcinii ar putea lăsa femeile cu multe kilograme în plus pentru toată viaţa, relevă un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Bristol, relatează miercuri Daily Mail.

Femeile care iau multe kilograme în plus în timpul sarcinii riscă să sufere de obezitate şi de alte probleme de sănătate, precum hiprtensiune arterială, mai târziu pe parcursul vieţii.

Noile informaţii aduse de studiul realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Bristol se adaugă la celelalte dovezi în legătură cu efectele negative ale surplusului de greutate în timpul sarcinii. Deşi creşterea în greutate în timpul perioadei de graviditate este un lucru natural pentru că bebeluşul se dezvoltă, cercetătorii sugerează că excesul de kilograme reprezintă un risc atât pentru copil, cât şi pentru mamă.

Oamenii de ştiinţă recomandă ca în primele şase luni de sarcină cele 1.940 de calorii necesare pe zi unei femei să nu se schimbe, deci un surplus de alimente nu este necesar. În următoarele trei luni, femeia însărcinată are nevoie doar de 200 de calorii pe zi în plus - echivalent cu o salată de fructe sau un iaurt.

Potrivit studiului, femeile care câştigă mai multe kilograme decât este recomandat în timpul sarcinii sunt supuse unui risc de trei ori mai mare de a avea probleme cu greutatea sau de a deveni obeze 16 ani mai târziu.

Echipa de la Universitatea Bristol a monitorizat 3.877 de mame din vestul Angliei în timpul sarcinii şi 16 ani mai târziu. Rezultatele studiului vor fi publicate în American Journal of Clinical Nutrition.AGERPRES/(Mihaela Moise)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Încălzirea centrală poate contribui la creşterea în greutate /studiu/ Încălzirea centrală ar putea contribui la creşterea circumferinţei taliei, susţin cercetători danezi citaţi joi de BBC.
Dieta, activităţile fizice şi alăptarea copilului ajută mămicile să slăbească Multe femei continuă după ce nasc să păstreze câteva kilograme în plus, acumulate în perioada în care au fost însărcinate. Pierderea surplusului de kilograme de după sarcină este legată de trei puncte importante a căror relevanţă începe chiar dinainte de a da naştere: kilogramele câştigate în timpul...
Sarcina, real risc de depresie pentru...taţi (studiu) Este binecunoscută depresia postnatală la mame, dar există şi una care îi afectează pe taţi. Aceasta din urmă începe să fie tot mai mult luată în considerare de cercetători, care subliniază că şi taţii au nevoie de sprijin, relatează passionsante.be.
Un studiu britanic denunţă ineficienţa tratamentelor împotriva obezităţii O echipă de cercetători britanici a demonstrat că programele de pierdere în greutate şi exerciţiile sportive efectuate de persoanele obeze nu sunt eficiente pentru pierderea în greutate sau pentru prevenirea refacerii acesteia în următorii cinci ani, informează Le Parisien citând un studiu publicat în...
Zgomotul din oraşe i-ar face pe oameni să ia în greutate (studiu) Expunerea la zgomote le-ar face pe femei să ia în greutate, în timp ce la bărbaţi există chiar riscul de obezitate, arată cercetătorii suedezi. Zgomotul picamerului şi al claxoanelor maşinilor, cel de la trecerea trenurilor sau de la decolarea avioanelor, precum şi alte manifestări sonore din oraş nu...
Pierderea în greutate este benefică la orice vârstă (studiu) Excesul de greutate constituie un factor evident de risc cardiovascular. Un studiu amplu realizat de cercetători britanici arată că pierderea în greutate are efecte pozitive la orice vârstă, scrie passionsante.be.