Cele mai citite
 


Timiş: La Spitalul de Boli Infecţioase a fost inaugurată secţia de Anestezie-Terapie Intensivă
joi, 19 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara a fost inaugurată, miercuri, secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), la standarde europene, astfel că internaţii în stare gravă vor avea şanse mai mari de supravieţuire, iar medicii de specialitate îşi vor putea completa veniturile lucrând şi la Spitalul Judeţean şi la 'Victor Babeş'.
Până acum, bolnavii internaţi la Boli Infecţioase, care aveau nevoie de terapie intensivă - cu hepatită, afecţiuni respiratorii, meningită - erau transportaţi la Judeţean sau la Municipal, unde erau internaţi pentru a li se salva viaţa, deşi sufereau de boli contagioase.
'Ceea ce vedeţi aici înseamnă standard european de îngrijire. Datorită acestei secţii, fiecărui pacient îi va creşte şansa de viaţă (...)', a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Bucureşti, prezent la inaugurare.
O altă situaţie cu care spitalul s-a confruntat a fost cea a asigurării secţiei cu medici pregătiţi în terapie intensivă, deoarece neexistând secţie nu au existat nici specialişti. Problema s-a rezolvat prin semnarea unui contract de prestări servicii, în baza căruia, medici de la Terapia Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara vor asigura permanenţa la Spitalul 'Victor Babeş'. Astfel, ei îşi vor putea completa veniturile, renunţând să mai plece în străinătate pentru salarii mai mari.
'Lipsa de personal medical este, poate, cea mai gravă, serioasă şi ignorată problemă din sănătate, acum. Printr-un contract de prestări servicii, colegii mei tineri de la Anestezie-Terapie Intensivă din Spitalul Judeţean Timişoara vor asigura permanenţa în compartimentul de la Spitalul 'Victor Babeş', rezolvând lipsa de personal de aici, iar, pe de altă parte, putând să câştige mai bine şi să nu mai plece în străinătate', a afirmat prof. univ. dr. Dorel Săndesc, şeful Secţiei ATI a Spitalului Judeţean Timişoara.
Secţia ATI de la Spitalul 'Victor Babeş' are trei saloane cu câte două paturi. Compartimentul este parte a proiectului privind controlul gripei aviare, iniţiat în 2006 de prof. dr. Adrian Streinu Cercel. AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de marţi spre miercuri, ficatul şi rinichii de la o pacientă ce intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular...
Timiş: Prelevare de pancreas, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat vineri dimineaţa, ficatul, pancreasul şi rinichii de la un pacient în vârstă de 49 de ani, din Oradea.
Timiş: Spitalul 'Victor Babeş' n-are bani pentru concentratoare de oxigen Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara se află în imposibilitate de a achiziţiona concentratoare cu oxigen, preferând să le închirieze.
Timiş: Femeie cu malarie, în stare gravă, la spital O femeie de 65 de ani - medic pensionar- este internată la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara cu diagnosticul de malarie, boala fiind contactată de pacientă în spaţiul african.
Timiş: Plămân artificial folosit în tratarea insuficienţei respiratorii, în premieră în România La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara s-a înregistrat o nouă premieră pentru România, prin utilizarea unui 'plămân artificial' la un pacient cu insuficienţă respiratorie severă.
Timiş: Va fi înfiinţat Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, care până acum exista doar 'pe hârtie', va fi înfiinţat din banii economisiţi de la alte investiţii, a declarat miercuri presei prof. dr. Marius Craina, manager general al Spitalului Judeţean Timişoara...