Cele mai citite
 


Timiş: Niciun ofertant pentru parcările subterane ale Timişoarei; licitaţia amânată pe 29 iunie
joi, 19 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nicio firmă nu s-a prezentat miercuri la licitaţia în urma căreia ar fi trebuit să se stabilească constructorul a trei parcări ultracentrale în Timişoara, următorul termen fiind stabilit pe 29 iunie.
Până la acea dată, aleşii locali vor aduce modificări caietului de sarcini, care nu pare deloc atractiv pentru investitori, în forma actuală.
La precedenta şedinţă de licitaţie, Administraţia Domeniului Public Timişoara s-a confruntat cu aceeaşi situaţie, deşi municipalitatea miza pe faptul că o companie americană va investi 30 de milioane de euro pentru realizarea unui astfel de obiectiv.
Potrivit directorului ADP Timişoara, Liviu Barbu, ipotetic ar fi existat doi ofertanţi: un grup de firme belgiene şi un grup din SUA, dar americanii au venit cu documentaţia pregătită pentru a gestiona împreună sistemul Telpark.
''Eu înţeleg efortul lor, dar aşa ceva nu se poate'', a declarat, miercuri, Liviu Barbu. Parcările ar fi urmat să se construiască din banii colectaţi prin sistemul Telpark.
Administraţia timişoreană vedea ca sigură demararea lucrărilor pentru construirea a trei parcări subterane în centrul oraşului, pentru care a anunţat că pune la dispoziţie zece hectare de teren. Cele trei parcări subterane totalizează în jur de 3.000 de locuri, toate împrejurul centrului istoric, într-o variantă avantajoasă pentru oraş, fiind construite prin concesionarea terenurilor în cauză pe o perioadă de 49 de ani.
Parcările ar fi urmat să fie construite în zonele Parcului Botanic - Spital Municipal, BNR - Hotel Continental şi Puncte Cardinale, estimându-se un termen de finalizare de circa trei-patru ani.
În luna februarie, o echipă de experţi britanici (din Nottingham) în probleme de trafic, urbanism şi arhitectură, prezentă la Timişoara, declara că rezolvarea traficului în zona centrală a oraşului bănăţean se poate rezolva mai rapid şi prin alte soluţii decât construirea de parcări ultracentrale, de exemplu, prin încurajarea transportului în comun şi reducerea timpilor de aşteptare la semafoarele din marile intersecţii. AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Nici o firmă nu s-a prezentat la licitaţia pentru achiziţionarea de aparatură destinată Ambulatoriului Spitalului Judeţean Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, prof. dr. Marius Craina, a declarat luni că 'este un mare semn de întrebare' de ce nu a fost interesată nicio firmă să participe la licitaţia internaţională pentru achiziţionarea de aparatură de specialitate destinată Ambulatoriul Spitalului Judeţean Timişoara...
Timiş: CJ va relua anul viitor licitaţia pentru achiziţionarea de aparatură medicală necesară pentru SJU Licitaţia pentru achiziţionarea de aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Timişoara va fi reluată anul viitor de Consiliul Judeţean (CJ) Timiş, a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele forului judeţean timişean, Titu Bojin. Conform acestuia, dotarea Judeţeanului face parte...
Timiş: Spitalul Judeţean va relua anul viitor proiectul cu finanţare UE de 10 milioane de euro, acum pierdut Spitalul Judeţean Timişoara va relua anul viitor procedurile pentru proiectul de finanţare europeană în valoare de aproape 10 milioane de euro destinat utilării cu aparatură medicală ultraperformantă a tuturor cabinetelor de specialitate din cadrul Ambulatoriului spitalului, finanţare care acum a fost...
Timiş: Licitaţiile pentru pasajul Michelangelo reluate de la zero, din cauza informaţiilor insuficiente Primăria Timişoara va relua licitaţiile pentru construirea pasajului Michelangelo, după ce multe firme au reclamat că în Caietul de sarcini nu sunt cuprinse suficiente informaţii. În urma acestei prelungiri, la licitaţii sunt aşteptaţi şi constructori străini, lucrările fiind atribuite celei mai rentabile...
Timiş: Licitaţia organizată pentru studiile de necesare începerii construirii Institutului Oncologic s-a încheiat Licitaţia organizată pentru studiile necesare începerii construcţiei Institutului Oncologic de la Timişoara (IOT) s-a încheiat, astfel că autorităţile sanitare locale consideră că, din acest moment, se poate spune că a început construcţia edificiului.
Timiş: Primăria va extinde Spitalul de Boli Infecţioase cu două noi corpuri pentru pacienţii cu probleme respiratorii Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie 'Victor Babeş' din Timişoara va fi extins cu două noi corpuri destinate pacienţilor cu probleme respiratorii, clădiri care vor fi construite de municipalitate.