Cele mai citite
 


Ziua europeană împotriva obezităţii
joi, 19 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea
 

Ziua europeană împotriva obezităţii, care va fi marcată la 21 mai, doreşte să stimuleze persoanele obeze să opereze schimbările care se impun în stilul lor de viaţă, dar fără a urma neapărat una dintre numeroasele diete la modă, semnalează miercuri AFP.

Persoanele devin supraponderale când indicele de masă corporală (IMC) depăşeşte 25. Ele ating obezitatea când IMC atinge 30, iar la 35 vorbim de obezitate severă.

Potrivit unui studiu recent, prevalenţa obezităţii s-a dublat pe plan mondial în aproape 30 de ani şi afectează 500 de milioane de adulţi, mai multe femei decât bărbaţi, în timp ce 1,46 miliarde de adulţi sunt supraponderali.

În Europa, un adult din doi este supraponderal şi unul din şase este obez.

Excesul de greutate reprezintă un factor de risc important pentru maladiile cardiovasculare, diabet şi cancer şi ar fi la originea câtorva milioane de decese pe an.

Pentru a răspunde acestei problematici au înflorit dietele, între care cea mai populară este în prezent dieta Dukan, pe bază de proteine, potrivit aceleiaşi surse.

Totuşi, o analiză referitoare la 15 diete realizată de Agenţia naţională de securitate sanitară a alimentaţiei, mediului şi muncii (Anses) din Franţa a concluzionat că este vorba de 'practici cu risc', mai ales când sunt dezechilibrate şi puţin diversificate.

Vorbim de 'dietele yo-yo', deoarece în marea majoritate a cazurilor oamenii îşi recapătă greutatea iniţială după încetarea dietei, sau pot ajunge la o greutate mai mare, aminteşte Irene Margaritis, de la Anses.AGERPRES/(Pepa Siţa)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un adult din trei la nivel mondial este supraponderal sau obez (studiu) Un adult din trei la nivel mondial este supraponderal sau obez, respectiv 1,46 miliarde de persoane, a indicat vineri un think-thank britanic, care evidenţiază o explozie a acestui fenomen în ţările în curs de dezvoltare şi face apel la guverne să acţioneze, transmite AFP.
Iaurtul – un prieten de nădejde în lupta cu obezitatea şi supraponderea Prevalenţa obezităţii în România este de 31%, ceea ce înseamnă că aproape 5 milioane de români cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani suferă de obezitate, arată rezultatele studiului epidemiologic PREDATORR, anunţate în 2014. Studiul naţional mai raportează că alţi peste 5,5 milioane de...
Dieta sănătoasă poate preveni îmbolnăvirile, susţin specialiştii Bolile cardiovasculare reprezintă cea mai frecventă cauză o morbidităţii şi mortalităţii în lume, fiind în strânsă legătură cu nivelul colesterolului seric, iar România ocupă unul dintre primele locuri în ceea ce priveşte mortalitatea şi morbiditatea prin aceste boli, a subliniat prof.dr. Eduard Apetrei...
OBEZITATEA Obezitatea este o efectiune cronica, determinata de excesul de tesut adipos total al organismului si apare atunci cand indicele de masa corporeala(IMC) depaseste 30kg/m2.
Când kilogramele în plus se acumulează, speranţa de viaţă se reduce (studiu) Persoanele supraponderale pierd în medie un an din speranţa de viaţă, un tribut greu, care creşte odată cu numărul de kilograme şi poate ajunge chiar la zece ani în cazul persoanelor cu obezitate severă, relevă un studiu amplu, publicat joi în revista "The Lancet" şi citat de agenţia France Presse (AFP)...
O uşoară obezitate ar favoriza longevitatea Analiza a aproape 100 de studii realizate în toată lumea ajunge la o concluzie surprinzătoare: persoanele supraponderale şi uşor obeze trăiesc mai mult decât cele cu greutate normală, în timp ce obezitatea severă creşte semnificativ riscul de mortalitate, scrie Le Point.fr.