Cele mai citite
 


Marea Britanie: primele doze de vaccin împotriva gripei porcine sunt aşteptate în august
luni, 20 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Londra, 20 iul /Agerpres/ - Marea Britanie, ţară printre cele mai afectate de gripa porcină din lume, va primi primele sale doze de vaccin luna viitoare, a anunţat luni guvernul britanic, care prevede vaccinarea a jumătate din populaţie până la finele anului.

Aceste vaccinuri vor trebui însă să treacă o serie de teste înainte de a primă undă verde din partea autorităţilor sanitare, a precizat ministrul sănătăţii Andy Burnham, într-o declaraţie în faţa Camerei Comunelor, preluată de AFP.

”Ministerul Sănătăţii a semnat deja două contracte cu producători cu scopul de a primi vaccinuri pentru întreaga populaţie”, a declarat el. ”Potrivit calendarului livrărilor, ar trebui să începem să fim aprovizionaţi începând din august şi ar urma să dispunem de suficiente doze pentru cel puţin 30 de milioane de persoane până la sfârşitul anului”, a adăugat oficialul.

Marea Britanie este una dintre ţările europene cele mai afectate de gripa porcină, cu circa 55.000 de cazuri noi săptămâna trecută şi 29 de morţi până în prezent, dintre care majoritatea sufereau şi de alte probleme de sănătate.

Primele vaccinuri vor fi rezervate grupurilor prioritare, în special personalelor din serviciile de sănătate, a explicat Burnham. Cu aceeaşi ocazie, ministrul a precizat că 652 de persoane sunt actualmente spitalizate din cauza gripei porcine în Marea Britanie, dintre care 53 care se află la terapie intensivă. AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...
Prietenul tinerei de 28 de ani din SUA a fost internat la Institutul ''Matei Balş'' Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Dintre cele 35 de persoane cu care tânăra de 28 de ani, infectată cu virusul noii gripe, a venit în contact în 30 mai, la o petrecere, 22 au fost identificate şi se află sub supraveghere permanentă a stării de sănătate. Până în prezent, niciunul dintre ei nu prezintă...
Gripa H1N1: omologarea unui vaccin în Canada Guvernul canadian a anunţat miercuri omologarea unui vaccin împotriva gripei H1N1, ultima etapă înaintea lansării, în câteva zile, a unei unei campanii de vaccinare în toată ţara, informează AFP.
Campania de vaccinare contra gripei AH1N1 în Franţa, verificată de o comisie parlamentară de anchetă Campania de vaccinare contra gripei noi (AH1N1) va face obiectul unei anchete parlamentare, după ce Adunarea Naţională a Franţei a dat undă verde, miercuri, constituirii unei comisii de anchetă, transmite AFP.
Neamţ: Doar 30 doze de vaccin AH1N1 pentru fiecare medic de familie Fiecare dintre cei 280 de medici de familie din judeţ a primit, marţi, doar 30 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, care, cel mai probabil, se vor termina în aceeaşi zi, datorită numărului mare de solicitări.
(Corespondenţă Agerpres) 250.000 de cazuri de gripă nouă în Italia Roma, 4 nov - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: În Italia s-au înregistrat în total 250.000 de cazuri de persoane care au avut gripa porcină, cu o incidenţă medie de 3,8 cazuri la mia de locuitori, iar numărul deceselor cauzate de această epidemie este de 18 persoane, a anunţat marţi...