Cele mai citite
 


Şcoală de vară organizată de Fundaţia Antibiotice - Ştiinţă şi Suflet
joi, 19 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fundaţia 'Antibiotice - Ştiinţă şi Suflet', în colaborare cu lectori ai Universităţii "Al. I. Cuza Iaşi", dar şi din alte instituţii de învăţământ, organizează în perioada mai-august "Şcoala de vară a+", se arată într-un comunicat al Fundaţiei.
Aflată la a doua ediţie, şcoala se adresează atât angajaţilor firmei, cât şi viitorilor specialişti care vor alege să activeze în domeniul farmaceutic.
Prima componentă a proiectului, cea dedicată angajaţilor companiei, are drept scop creşterea nivelului de pregătire profesională şi dezvoltare personală.
"Compania Antibiotice consideră vital procesul de cunoaştere pentru o firmă care activează pe o piaţă competitivă, cum e cea farmaceutică. Din acest motiv, programul de instruire se adresează majorităţii angajaţilor, atât salariaţi care ocupă funcţii de conducere - top manageri, middle manageri, manageri de linie - cât şi personal de execuţie cu studii superioare sau cu studii medii", a explicat Mihaela Ceucă, manager proiect.
În final, după evaluarea rezultatelor, vor fi acordate cursanţilor certificate de participare cu recunoaştere internă.
Angajaţii firmei pot urma unul sau mai multe module de curs din cele opt susţinute atât de cadre didactice ale Universităţii 'Al. I. Cuza', cât şi de specialişti ai companiei.
Astfel, un număr de 350 angajaţi vor relaţiona pe diverse teme, precum 'Creativitate şi inovare', 'Leadership şi comunicare', 'Legislaţia muncii - modificări importante în 2011' sau 'Aspecte ale asigurării calităţii şi autorizării medicamentelor'.
Cea de-a doua componentă a 'Şcolii de vară a+', cea externă este adresată studenţilor din anii terminali ai facultăţilor de farmacie şi chimie. Rezultat al colaborării cu instituţiile de învăţământ superior, această componentă are ca obiectiv atragerea de viitori specialişti, prin familiarizarea lor cu mediul de lucru, conceptele şi reglementările din industria farmaceutică.
Astfel, în cadrul parteneriatului cu Facultatea de Farmacie din Iaşi, un grup de 16 studenţi din anul terminal urmează cursurile 'Şcolii de vară a+', în perioada mai - iunie 2011.
Ulterior, vor fi susţinute cursuri de instruire pentru studenţii din anii terminali şi absolvenţii facultăţilor de Chimie din cadrul Univ. 'Al. I. Cuza' şi de Inginerie Chimică din cadrul Univ. Tehnice 'Ghe. Asachi'.
"Ştim, mai ales astăzi, că cel mai important capital al companiei sunt oamenii bine instruiţi. Crescându-le nivelul de pregătire şi de motivare ne asigurăm un atu în raport cu competiţia. Pe de altă parte, avem nevoie în domeniile cercetării, producţiei, asigurării calităţii, de tineri bine instruiţi, capabili, care împărtăşesc valorile companiei noastre. Sunt câteva lucruri pe care ni le-am propus în acest proiect, iar rezultatele se văd - avem deja angajaţi în companie 8 farmacişti care au urmat cursurile Şcolii de vară a+ anul trecut şi 250 de angajaţi trecuţi prin cursurile de instruire internă din 2010" , a declarat Ioan Nani, vicepreşedinte al 'Fundaţiei Antibiotice - Ştiinţă şi Suflet'. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Studenţii medicinişti de la UMF Gr. T Popa, consiliaţi în vederea alegerea specializării Peste 450 de studenţi din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T. Popa' Iaşi vor fi consiliaţi în cadrul Centrului MedVISE în vederea construirii carierei profesionale, în cadrul proiectului european 'Consiliere profesională în specializările medicale pentru o carieră de succes'.
Iaşi: Sute de studenţi medicinişti, prezenţi la conferinţa privind oportunităţile de consiliere Peste 400 de studenţi medicinişti din Iaşi au luat parte, marţi, la o nouă ediţie a conferinţei "Oportunităţi în abordarea interdisciplinară a consilierii studenţilor de medicină şi medicină dentară" din cadrul proiectului 'Consiliere profesionala pentru studenţii în medicina şi program integrat de practica...
Cluj: Proiect finanţat din fonduri europene menit să asigure noi standarde de calitate în învăţământul medical Proiectul intitulat "Standardele de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul superior din domeniul sănătăţii" lansat, luni, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca vizează crearea unui cadru comun, în privinţa indicatorilor de calitate...
Iaşi: Peste 5.000 de studenţi vor fi consiliaţi prin intermediul unui proiect derulat cu fonduri europene Peste 5.000 de studenţi la medicină generală şi medicină dentară vor beneficia de consiliere profesională prin intermediul unui proiect european derulat de Facultatea de medicină Dentară din cadrul Universităţii de medicină şi farmacie "Grigore. T. Popa" din Iaşi.
Iaşi: Proiect de consiliere profesională a peste 5.000 de studenţi medicinişti din cinci centre universitare Peste 5.000 de studenţi medicinişti din România vor fi îndrumaţi în alegerea viitoarelor cariere profesionale în cadrul unui proiect lansat de Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' Iaşi, prin intermediul proiectului "Consiliere profesională pentru studenţii în medicină şi program integrat...
Demonstraţii practice pe un simulator 3D, pentru studenţii de la Stomatologie Studenţii de la Facultăţile de Medicină Dentară vor putea să dobândească experienţă profesională încă din anul III de studiu prin intermediul unui sistem de simulare asistată pe calculator 3D, a declarat prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină...