Cele mai citite
 


Induraţia plastică a penisului
joi, 19 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala, Disfunctii sexuale - Infertilitate
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Afectiunea a fost descrisa de François de la Peyronie (1678-1747) in anul 1743, fiind denumita si „boala Peyronie”.

 

 

Cauzele aparitiei acestei afectiuni sunt mai putin cunoscute. Maladia se caracterizează prin prezenta in structura penisului a unor noduli sau placi indurate, care in timp pot conflua, iar in unele cazuri datorita producerii de calcificari induratiile au o consistenta aproape osoasa. Boala Peyronie se formeaza ori pe partea superioara a penisului, ori pe cea inferioara, astfel incat aceasta placa intersecteaza tesuturile ce sunt implicate in erectie.
Aceste modificari in structura penisului produc deformari (arcuiri ale penisului) in timpul erectiei insotite de dureri, creand dificultati in realizarea contactului sexual, care uneori devine imposibil.
 
Atunci cand barbatii se confrunta cu astfel de probleme (erectiile sunt foarte dureroase si in timpul contactului sexual se confrunta cu dificultati) trebuie sa apeleaze de urgenta la medic.
 

Scopul terapiei este de a mentine bolnavul cat mai activ din punct de vedere sexual. Pentru cazurile cu evolutie indelungata afectiunea nu poate fi tratata decat chirurgical.

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SCJU Arad are contract cu Hexi Pharma numai pentru săpun chirurgical Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad are contract cu firma Hexi Pharma numai pentru achiziţionarea de săpun chirurgical, produsul fiind folosit pentru igiena mâinilor personalului medical şi, potrivit testelor de sanitaţie efectuate, nu pune niciun fel de probleme, susţine conducerea SCJU.
Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu-Mureş a cumpărat dezinfectanţi de la societăţi din judeţul Mureş Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu-Mureş a cumpărat dezinfectanţi, în valoare de 3.045 de lei, fără TVA, de la societăţile Axia Medical SRL şi Intercoop SRL, potrivit unui anunţ publicat pe SEAP, pe 27 mai.
Spitalul Militar: S-a intervenit din nou chirurgical la unii dintre răniţii aflaţi în stare critică Comandantul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", Florentina Ioniţă Radu, a declarat, luni seară, că în cursul zilei s-a intervenit din nou chirurgical la unii dintre cei cinci pacienţi aflaţi în stare critică în unitatea medicală, în urma incendiului de la Colectiv, întrucât...
Cluj: Evoluţie favorabilă a răniţilor în accidentul aviatic din Apuseni Starea celor patru persoane internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj după accidentul aviatic de luni este bună, potrivit managerului unităţii medicale, Petru Şuşcă.
Bacău: Premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă - un medic francez operează în secţia de urologie, modernizată Doctorul Patrice Brun, de la Spitalul Sens, situat lângă Paris, a efectuat, în această săptămână, mai multe operaţii din patologia urologică, premiere la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Bacău, înregistrând însă, prin prezenţa sa, şi cea dintâi participare directă a unui specialist de peste hotare la...
Cei cinci răniţi în Colectiv internaţi la Spitalul Militar sunt în stare bună Toţi cei cinci răniţi în clubul Colectiv internaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central 'Dr. Carol Davila' sunt într-o stare generală bună, cu evoluţie locală favorabilă, conştienţi, cooperanţi, orientaţi temporo-spaţial, echilibraţi respirator şi hemodinamic, a informat vineri, printr-un...