Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Procesul în cazul morţii asistentei românce ucise în Italia a început
joi, 19 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Roma, 19 mai - Corespondentul Agerpres, Anca Mihai, transmite: Procesul pentru judecarea presupusului asasin al Maricicăi Hăhăianu, asistenta româncă decedată în urma unui pumn primit de la Alessio Burtone, a început joi dimineaţa la Tribunalul Penal din Roma.
În sala de judecată se află atât tânărul italian cât şi soţul victimei, Adrian Hăhăianu. Avocatul românului, Alessandro Di Giovanni, a explicat pentru Agerpres că, la prima audiere, procurorul va prezenta acuzaţiile împotriva presupusului asasin. Judecătorul împreună cu cei doi avocaţi vor stabili calendarul audierilor viitoare.

Adrian Hăhăianu s-a constituit parte vătămată şi, dacă la sfârşitul procesului, Alessio Burtone va fi găsit vinovat, acesta va despăgubi familia îndoliată. De cealaltă parte, avocatul lui Burtone, Fabrizio Gallo, intenţionează să cheme la bară mai mulţi martori care au asistat la cearta dintre italian şi româncă.

Scena agresiunii a fost înregistrată de camerele de luat vederi la 8 octombrie 2010 din staţia de metrou Anagnina şi se observă cum Alessio Burtone şi Maricica Hăhăianu discută aprins, mergând unul pe lângă celălalt.

Italianul a lăsat geanta pe podea şi a lovit cu un pumn românca. Asistenta a intrat în comă ireversibilă şi la 15 octombrie, medicii de la spitalul Policlinico Casilino au oficializat decesul.

Apărarea lui Burtone, în urma unei autopsii paralele cu cea a medicilor de la Universitatea Sapienza, susţine că moartea Maricicăi Hăhăianu a fost provocată de un mal praxis în timpul internării.

"În orice caz, martorii pe care i-am chemat vor povesti cum Alessio a fost provocat şi agresat verbal. Scena s-a petrecut înainte ca cei doi să intre în unchiul unde puteau fi înregistraţi", a declarat pentru Agerpres avocatul Gallo.

Din 18 octombrie 2010, Alessio Burtone este închis într-o celulă izolată la penitenciarul Regina Coeli din Roma. De cealaltă parte a zidurilor închisorii, în piaţa Santissimi Apostoli, rudele şi prietenii au ţinut să îi transmită un mesaj de solidaritate şi au organizat marţi o manifestaţie. Sora Claudia şi mama Daniela au cerut ca procesul să fie neutru, pentru că "primarul Alemanno nu trebuie să ceară pedepse exemplare la adresa lui Alessio", a precizat Daniela Burtone, citată de cotidianul La Repubblica.

Femeia consideră, într-un interviu acordat revistei Panorama, că nu este corect ca fiul ei să fie considerat un criminal "când sunt atâţia români care ucid şi comit agresiuni sexuale în Italia".

Prietenii lui Burtone, aceiaşi care l-au aplaudat când a fost arestat, aşteaptă "ca adevărul ascuns până acum să iasă la iveală".AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A treia expertiză legală în cazul asistentei românce decedate în Italia Roma, 20 mai - Corespondentul Agerpres, Anca Mihai, transmite: Tribunalul Penal din Roma a dispus cea de-a treia expertiză legală a autopsiei Maricicăi Hăhăianu, asistenta româncă decedată în urma unui pumn primit în staţia de metrou Anagnina. Rezultatele vor fi prezentate la audierea din 21 iunie a...
Italia: Noi posibile evoluţii în ancheta privind contaminarea cu tuberculoză a 96 de nou-născuţi Mama unuia dintre cei 96 de nou-născuţi infectaţi în Italia cu tuberculoză de o asistentă medicală bolnavă este şi ea contaminată şi a dat în judecată spitalul Vaticanului, Policlinico Gemelli, unde s-a produs îmbolnăvirea, scrie miercuri cotidianul Corriere della Sera.
(Corespondenţă) Italianul care a lovit o româncă la metrou îşi va cere public scuze Corespondentul Agerpres, Anca Mihai, transmite: Italianul care a avut luni o altercaţie cu o româncă la capătul de linie Anagnina al metroului A din Roma îşi va cere public scuze pentru că a lovit femeia, a declarat marţi, pentru Agerpres, avocatul agresorului. Românca (32 de ani), asistentă medicală...
Italia: Aproape o sută de nou-născuţi au fost infectaţi cu virusul tuberculozei la spitalul Vaticanului Autorităţile sanitare ale regiunii Lazio au comunicat vineri dimineaţa rezultatul testului efectuat pe 1.000 de bebeluşi născuţi în perioada ianuarie - iulie 2011 la spitalul Vaticanului, Policlinico Gemelli din Roma. 96 de nou-născuţi au fost infectaţi cu virusul tuberculozei de o asistentă medicală...
Italia: O asistentă medicală acuzată că ar fi îmbolnăvit de tuberculoză peste o mie de nou-născuţi O asistentă medicală afectată de tuberculoză este bănuită că a transmis virusul celor peste o mie de bebeluşi născuţi în perioada martie - iulie la prestigiosul spital al Vaticanului, Policlinico Gemelli din Roma. Autorităţile sanitare italiene au organizat joi o echipă de medici care efectuează teste...
Italia: Protocol de înţelegere privind dreptul la asistenţă spirituală şi religioasă a bolnavilor, semnat şi de consilierul eparhial al BOR Aprofundarea temelor dialogului cultural şi interreligios, examinarea relaţiilor complexe dintre medicină, ştiinţă, tehnologie, credinţe şi culte, oferirea unui răspuns la provocările diversităţii prin organizarea de acţiuni operative ale serviciilor de sănătate - acestea sunt obiectivele protocolului...