Cele mai citite
 


Marea Britanie: Ministrul sănătăţii face apel la calm după confuzia generată de sfaturile privind gripa porcină
luni, 20 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Londra, 20 iul /Agerpres/ - Ministrul britanic al sănătăţii Andy Burnham a asigurat din nou luni că Marea Britanie este bine pregătită pentru a face faţă unei pandemii de gripă porcină şi a respins acuzaţiile conform cărora guvernul a lansat sfaturi contradictorii, relatează Reuters.

Ministrul este aşteptat luni în parlament, unde urmează să ofere clarificări asupra confuziei generate de sfaturile în legătură cu virusul gripal H1N1 şi detalii despre un serviciu web şi un call centre despre pandemia de gripă porcină care vor fi lansate în această săptămână.  

”Nu sunt sfaturi contradictorii. Sfaturile au fost clare de la început: femeile însărcinate ar trebui să ia măsuri de precauţie suplimentare aşa cum ar fi făcut oricum”, a declarat Burnham pentru Good Morning Television /GMTV/, adăugând că Marea Britanie este bine pregătită pentru a face faţă unei pandemii.

Nu mai puţin de 29 de britanici au murit din cauza virusului gripal H1N1 /virusul gripei porcine/, în timp ce oficialii iau măsuri pentru a preveni posibilitatea ca o treime din populaţie să se îmbolnăvească.

Circa 55.000 de cazuri de gripă porcină au fost înregistrate săptămâna trecută în Marea Britanie, deşi în majoritatea cazurilor simptomele au fost uşoare.

Femeile însărcinate şi copiii sub cinci ani prezintă un risc mai mare de a contracta virusul, Colegiul Regal al Moaşelor avertizându-le duminică pe femei să evite pe cât posibil locurile aglomerate, sfat care a creat confuzie deoarece nu precizează dacă femeile însărcinate nu ar mai trebui să iasă din casă.

Departamentul de Sănătate a anunţat luni pe pagina sa de internet că, în timp ce majoritatea femeilor gravide bolnave de gripa porcină prezintă cel mai probabil o formă uşoară a bolii, ele au un risc mai mare de a face complicaţii decât majoritatea oamenilor. AGERPRES/(Ionuţ Mareş)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.
Albania confirmă primul caz de gripă porcină Tirana, 21 iul /Agerpres/ - Albania a confirmat luni primul caz de gripă porcină la un student care deja s-a vindecat de această boală, informează Associated Press.
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...
OMS acuză faptul că ţările bogate sunt avantajate în privinţa accesului la vaccinul pentru gripa porcină Geneva, 14 iul /Agerpres/ - Directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Margaret Chan, a deplâns marţi faptul că accesul la vaccinul împotriva gripei porcine va fi rezervat în primul rând ţărilor celor mai dezvoltate în detrimentul locuitorilor din ţările sărace, relatează AFP.
Gripa porcină a început în surdină şi acum este de neoprit /La Stampa/ Roma, 14 iul /Agerpres/ - Toate cele trei pandemii ale secolului al XX-lea au început în surdină, aşa cum arată într-un studiu publicat în Proceedings of National Academy of Sciences /PNAS/, săptămâna aceasta, Robert Wester de la St. Jude Children’s Research Hospital
Kenya anunţă primul caz confirmat de gripă porcină Nairobi, 29 iun /Agerpres/ - Kenya a descoperit prima contaminare cu gripă porcină, la un student britanic de 20 de ani, a declarat luni ministrul sănătăţii, Beth Mugo, citat de Reuters.