Cele mai citite
 


Armata norvegiană a fost vizată de un atac informatic după operaţiunea din Libia
vineri, 20 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Armata norvegiană a fost victima unui atac informatic 'extins' la sfârşitul lunii martie, la o zi de la primele bombardamente ale avioanelor F-16 norvegiene asupra Libiei, relatează AFP joi, citând forţele armate.
'Armata este în mod regulat vizată de atacuri informatice şi de viruşi, dar nu de o astfel de amploare', a declarat pentru agenţia franceză de presă Hilde Lindboe, o purtătoare de cuvânt a organismului însărcinat cu gestionarea infrastructurilor Apărării norvegiene /INI/, citată de AFP.

La 25 martie, la o zi de la primele bombardamente norvegiene din Libia, circa o sută de angajaţi ai Apărării, inclusiv unii cu funcţii înalte, au primit un email în limba norvegiană însoţit de un ataşament care, odată deschis, urma să elibereze un virus conceput pentru a şterge toate informaţiile de pe calculatorul respectiv.

'Din ceea ce am putut stabili noi, nicio informaţie sensibilă nu a fost subtilizată', a precizat Hilde Lindboe. Conform INI, numai un singur computer, ce conţinea informaţii neclasificate, a fost contaminat în timpul atacului. Serviciul de securitate al poliţiei norvegiene /PST/ a deschis o anchetă pentru a încerca să identifice agresorul. În ceea ce le priveşte, autorităţile refuză pentru moment să facă vreo legătură între atacul informatic şi începutul bombardamentelor din Libia.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Armata americană a trimis din greşeală bacili activi de antrax în Australia Autorităţile americane care desfăşoară o anchetă cu privire la trimiterea, din eroare, a unor bacili activi de antrax de către un laborator militar american au descoperit un alt lot de bacili activi, care datează din 2008 şi din care o parte a fost trimisă în Australia, au declarat oficiali americani...
Parlamentul European cere o anchetă independentă în cazul atacului asupra spitalului din Kunduz Parlamentul European (PE) a cerut joi o 'anchetă independentă' cu privire la raidul efectuat pe 3 octombrie de forţele americane asupra unui spital al organizaţiei umanitare 'Medici fără Frontiere' (MfF) în oraşul afgan Kunduz şi soldat cu 30 de morţi, incident pus de Washington pe seama unei 'erori...
Mircea Duşa a dispus o anchetă referitoare la prăbuşirea elicopterului militar Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a dispus o anchetă în privinţa elicopterului prăbuşit vineri în judeţul Sibiu şi a precizat că la bordul aparatului se aflau opt militari.
Cluj: DSP a deschis o anchetă după ce două persoane au murit în urma transplanturilor renale la ICUTR Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Cluj a demarat o anchetă, după ce aparţinătorii a două persoane care au murit în urma transplanturilor renale acuză Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj că decesul ar fi survenit din cauza contaminării cu virusul gripei porcine...
Explicaţia americană privind raidul asupra unui spital MSF din Afganistan nemulţumeşte ONG-urile Mai multe ONG-uri continuă să ceară o anchetă independentă în legătură cu raidul american din octombrie asupra unui spital din Afganistan soldat cu 30 de morţi, după publicarea concluziilor anchetei americane care face referire la o 'eroare umană', relatează AFP.
Afganistan: Raportul american despre raidul asupra unui spital este un "catalog de erori" (MSF) Raportul prezentat miercuri de armata americană în legătură cu raidul asupra unui spital al organizaţiei Medici Fără Frontiere (MSF) din Afganistan, care a făcut 30 de morţi la începutul lunii octombrie, este un "uluitor catalog de erori" comise de trupele americane, a apreciat organizaţia neguvernamentală...