Cele mai citite
 


Bacău: Viaţa unei tinere şi a copilului său, salvată de medicii Maternităţii după mai multe operaţii
vineri, 20 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii Maternităţii din Bacău au reuşit să salveze viaţa unei tinere în vârstă de 17 ani şi a copilului pe care l-a născut după mai bine de o lună de zile de spitalizare pe parcursul căreia au fost nevoiţi să efectueze mai multe intervenţii chirurgicale.
'Nu am mai întâlnit un asemenea caz în cei peste 40 de ani de practică medicală', a declarat pentru AGERPRES medicul Vladimir Corneliac, cel care a 'dus' greul acestui caz..
Potrivit acestuia, tânăra s-a prezentat la maternitate şiroind, pur şi simplu, puroi. Tânara le spusese medicilor că nu ştia că este gravidă.
"Am extras o cantitate enormă de puroi, parcă nu se mai termina. Am reuşit, totuşi, chiar dacă fata făcuse septicemie, să aducem pe lume copilul, care, însă, prezenta hidrocefalie. Dorinţa de a trăi a adolescentei a fost un ingredient major în efortul nostru de a-i salva viaţa şi a copilului', a explicat doctorul Corneliac.
Acesta a declarat pentru AGERPRES că 'starea de sănătate atât a mamei, cât şi a copilului este foarte bună', fapt pentru care tânara a fost externată joi.
Medicii susţin, însă, că bebeluşul readus la viaţă trebuie să fie dat în plasament, deoarece membrii familiei mamei nu au posibilităţi materiale să-i asigure, cel puţin în următoarele luni, o îngrijire corespunzătoare. Din această cauză, doctorul Corneliac a şi decis să-l boteze pe micuţ. În plus, tânara mama le-a spus medicilor că doreşte să-şi finalizeze studiile liceale întrerupte în momentul internării. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău : La maternitate s-a nascut un copil de peste 5 kg. În maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţe/SJU/ Bacău a venit de lume un băiat care cântărea la naştere 5,12 kilograme.
Bacău: Nou-născut hermafrodit La Maternitatea din Bacău s-a născut un copil hermafrodit, o premieră cel puţin pentru ultimii 20 de ani în această unitate medicală, afirmă dr. Vadimir Corneliac, medicul şef al Secţiei Obstetrică-Ginecologie I.
Bacău: O linie laparoscopică performantă, instalată la Spitalul Judeţean Intervenţii chirurgicale minim invazive la copii vor fi efectuate cu o linie laparoscopică de ultimă generaţie în secţia de pediatrie a spitalului Judeţean din Bacău, ca urmare a sponsorizării făcute de un om de afaceri din municipiu.
Bacău: Intervenţii chirurgicale complexe efectuate de specialişti din 6 ţări cu prilejul Zilelor Spitalului din Moineşti Un număr de 15 bolnavi din judeţele Bacău, Vrancea, Neamţ şi Sibiu, având o patologie gravă, vor fi operaţi până sâmbătă în cele şase săli specializate ale Spitalului de Urgenţă din Moineşti, de echipe coordonate de cunoscuţi chirurgi din România, Franţa, Turcia, Israel, SUA şi Republica Moldova.
Bacău: Multe premiere şi participanţi din şase ţări la "Zilele medicale" ale Spitalului din Moineşti Un workshop cu tema "Oncogenetica" reprezintă o premieră la "Zilele medicale" ale Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti, aflat la a IX-a ediţie şi care a debutat joi în prezenţa a peste 400 de medici şi invitaţi speciali din clinici şi spitale renumite din ţară, dar şi din Italia, Germania, Israel...
Bacău: Simulare a unei intervenţii în caz de cutremur la Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău Un exerciţiu în cursul căruia a fost vizat modul de acţiune în cazul unui cutremur s-a desfăşurat, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Bacău, cu participarea a mai mult de 150 de cadre medicale, dar şi a pacienţilor a căror stare de sănătate le-a permis sa fie prezenţi la această simulare...