Cele mai citite
 


Brăila: Cinci săli de operaţie de peste 1,5 milioane euro, la Spitalul Judeţean de Urgenţă
vineri, 20 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cinci săli de operaţie în valoare totală de peste 1,5 milioane de lei, modernizate la standarde occidentale, vor fi inaugurate în perioada imediat următoare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, după cum a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
'Ne aflăm în faza finală cu cele cinci săli de operaţii, care au fost construite la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Numai o sală costă 300.000 de euro. În total, tot ce înseamnă construcţii şi dotare ne-a ajuns 1,5-1,6 milioane de euro. Dar sunt săli, săli. Cu dotare superperformantă, cu tot ce trebuie', a declarat Stancu.
CJ Brăila mai are în plan să închirieze contra cost, în maxim doi ani de zile, săli de operaţie dotate cu aparatură de ultimă generaţie, medicilor din afara unităţii, care doresc să realizeze intervenţii chirurgicale.
'Pregătim o schemă după model american, ca strategie, cu săli de operaţii, care pot fi închiriate de spital celor care sunt de meserie şi fac proba că sunt chirurgi şi au o anumită activitate. Ei vor veni cu bolnavul, iar noi vom pune la dispoziţie sălile de operaţii, contra-cost. Sperăm ca în doi ani de zile, după ce spitalul va avea suficiente săli de operaţie moderne, să punem în practică această idee', a declarat Stancu.
Preşedintele CJ Brăila a mai spus că, din informaţiile pe care le deţine, nu este nevoie de o legislaţie specială care să-i permită să pună în practică acest proiect, mai ales că actualele reglementări pe linie medicală nu interzic asemenea practici.
'Legislaţia permite. Atât timp cât noi îi dăm medicului instrumentarul sterilizat, asistenţi, poate chiar şi mâna a doua pentru doctorul care face operaţia. Partea post-operatorie tot spitalul o va asigura, la fel şi Terapia Intensivă', a mai spus Stancu.
CJ Brăila va investi anul acesta aproximativ 30 milioane lei în Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru modernizarea şi dotarea secţiilor de Terapie Intensivă, Neurochirurgie, Pediatrie şi Cardiologie, după cum a declarat preşedintele CJ Brăila. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Spitalul Judeţean pregăteşte săli de operaţie, pe care să le închirieze contra cost Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pregăteşte săli de operaţie dotate cu aparatură de ultimă generaţie, pe care să le închirieze contra cost, medicilor din afara unităţii, care doresc să realizeze intervenţii chirurgicale, după cum a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila...
Brăila: CJ va investi anul acesta 30 milioane lei în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Brăila va investi anul acesta aproximativ 30 milioane lei în Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru modernizarea şi dotarea secţiilor de Terapie Intensivă, Neurochirurgie, Pediatrie şi Cardiologie, după cum a declarat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Senatorul Ion Rotaru: Spitalul Judeţean Brăila are şanse reale să obţină categoria a II-a la acreditare Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Ion Rotaru, susţine că Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila are şanse reale să obţină categoria a II-a, deoarece întruneşte toate condiţiile pentru acreditarea în această categorie.
Brăila: Preşedintele CJ vrea să angajeze 50 de doctori tineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a anunţat public că vrea să angajeze 50 de doctori tineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, motiv pentru care a început tratativele cu mai multe spitale din Bucureşti.
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţă a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti, potrivit unei situaţii făcute publice de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.