Cele mai citite
 


CE cere CEJ amendarea Irlandei pentru calitatea foselor septice
vineri, 20 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia Europeană a decis joi să trimită Irlanda în faţa Curţi Europene de Justiţie (CEJ) pentru că nu a luat 'măsurile necesare' ca fosele septice să fie supuse unor inspecţii adecvate pentru protejarea sănătăţii şi a mediului, relatează AFP.
CE a cerut CEJ să impună Dublinului o amendă forfetară de 2,7 milioane de euro, precum şi o penalizare zilnică de
26.173 de euro cât timp va persista încălcarea tratatelor uniunii de la emiterea unui verdict.

Conform unei reglementări europene privitoare la gestionarea deşeurilor, apele menajere uzate care ajung în fosele septice trebuie recuperate sau eliminate fără a pune în pericol sănătatea şi mediul.

În octombrie 2009, CEJ a decis că Irlanda nu a adoptat măsurile adecvate pentru a satisface această exigenţă. În speţă, legislaţia din Irlanda nu prevede nici inspecţii şi nici controale periodice sistematice, iar CEJ a cerut acestui stat să se conformeze legislaţiei europene.

CE a indicat într-un comunicat că 'nu este mulţumită' de lentoarea progreselor în punerea în aplicare a verdictului curţii. Suma amenzii propuse CEJ ţine cont de 'gravitatea infracţiunii şi de capacitatea statului membru de a plăti', a apreciat Comisia.

Apele uzate provenind din fosele septice, în număr de peste 400.000 în Irlanda, au contribuit la poluarea microbiologică a apelor subterane, precum şi a celor de suprafaţă. Sănătatea umană este în pericol din cauza prezenţei unor substanţe patogene care pot contamina sursele de apă potabilă, provenind din fose septice prost situate, prost concepute sau prost întreţinute, notează AFP.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CE îndeamnă România să transpună pe deplin normele de recunoaştere a prescripţiilor medicale emise în alt stat membru Comisia Europeană a adresat joi o cerere oficială României de a asigura transpunerea deplină a Directivei de stabilire a unor măsuri pentru facilitarea recunoaşterii prescripţiilor medicale emise în alt stat membru, informează un comunicat al CE.
(Corespondenţă) Uniunea Europeană uniformizează calificările şi cerinţele medicale pentru piloţi Bruxelles, 25 nov - Trimisul special al Agerpres, Ionuţ Mareş, transmite: Piloţii care deţin o licenţă emisă într-un stat membru vor putea zbura în toată Uniunea Europeană fără a mai avea nevoie de a îndeplini cerinţe tehnice sau medicale suplimentare, conform unei reglementări în domeniu adoptate vineri...
Comisia Europeană îşi asumă angajamentul pentru implementarea sistemului de localizare a apelantului 112 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, împreună cu Cristian Buşoi, europarlamentar PNL, şi o delegaţie a Asociaţiei  Europene pentru Numărul Unic de Urgenţă 112 (EENA), au avut o întâlnire cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes, responsabilă pentru agenda digitală, prilej...
Guvernul trebuie să notifice Comisia Europeană privind viitoarele reglementări anti-etnobotanice (surse) Guvernul a discutat, miercuri, în şedinţă, un text de act normativ privind combaterea traficului şi consumului de substanţe etnobotanice, cu efecte asemănătoare drogurilor, însă este nevoie de notificarea Comisiei Europene înainte de adoptare, au declarat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.
(Corespondenţă)Compatibilitatea cu legea UE a modificărilor privind accesul la beneficii va fi evaluată de CE numai după ce Londra îşi clarifică intenţiile Bruxelles, 25 nov - Corespondentul AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Comisia Europeană va evalua compatibilitatea cu legea UE a oricăror măsuri noi propuse de guvernul Marii Britanii privind accesul cetăţenilor UE la beneficii sociale atunci când acestea vor fi finalizate şi nu înainte, a declarat...
ANSVSA: Noi reglementări privind bunăstarea şi protecţia porcilor România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, a transpus prevederile Directivei Consiliului nr. 91/630/CEE, codificată şi înlocuită de Directiva Consiliului 120/2008/CEE de stabilire a normelor minime de protecţie a porcilor prin Ordinul ANSVSA nr. 202/2006, a anunţat, miercuri, Agenţia Sanitar...