Cele mai citite
 


Clasificarea unităţilor sanitare a fost finalizată în 45% dintre judeţe
vineri, 20 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii (MS) a finalizat procesul de clasificare a unităţilor sanitare, în funcţie de competenţă, în 45% dintre judeţele ţării, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
În 19 judeţe (Brăila, Bistriţa Năsăud, Buzău, Bihor, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Ialomiţa, Harghita, Giurgiu, Maramureş, Olt, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Neamţ şi Sălaj), toate unităţile sanitare din administrarea MS şi a administraţiilor locale au fost clasificate, conform noilor norme.
Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat, joi, încă 158 ordine de clasificare, în funcţie de competenţă, numărul total al acestora ajungând la 275.
Până în prezent, cinci unităţi sanitare au fost clasificate în categoria I de competenţă, dar cu condiţia de a realiza, până la 31 decembrie 2011, un plan de conformare specific fiecărei unităţi. Este vorba despre Spitalul Clinic Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ''Sf. Spiridon'' din Iaşi.
În Capitală, alte şase institute, respectiv Institutul Oncologic ''Prof. dr. Al. Trestioreanu'', Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională O.R.L. "Prof. dr. D. Hociotă", Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice ''N. C. Paulescu'', Institutul naţional de recuperare, medicină fizică şi balneoclimatologie, Institutul naţional de geriatrie şi gerontologie ''Ana Aslan'' au fost clasate în categoria I - Monospecialitate. Acestea se adaugă celor două institute clasificate în această categorie la începutul săptămânii, respectiv Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" şi Institutul de Boli Cerebrovasculare.
Clasificarea unităţilor sanitare continuă până la începutul lunii iunie.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii va organiza concursul de rezidenţiat în 23 noiembrie Ministerul Sănătăţii va organiza pe 23 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, informează Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
ANOFM: Peste 12.000 de locuri de muncă vacante în perioada 10 - 16 mai Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţe, pentru perioada 10 - 16 mai 2012, un număr de 12.490 de locuri de muncă vacante, cu peste 1.900 mai multe comparativ cu săptămâna trecută, potrivit unui comunicat al ANOFM remis, joi, AGERPRES.
ANOFM: Peste 7.300 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 10 - 16 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.380 locuri de muncă vacante pentru perioada 10 - 16 februarie, cu 1.211 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANOFM: Peste 6.000 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 3 - 9 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 6.169 locuri de muncă vacante pentru perioada 3 - 9 februarie, cu 2.208 mai puţine decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANOFM: Peste 7.600 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 17 - 23 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.619 locuri de muncă vacante pentru perioada 17 - 23 februarie, cu 239 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.